Az új észak-magyarországi szálloda igyekszik minél több olyan környékbeli partnert találni, akik folyamatosan jó minőségű és friss alapanyagot tudnak biztosítani. A szálloda gasztrokoncepciójának egyik lényeges eleme, hogy a modern konyhatudomány alkalmazásával kínáljon jól ismert ízeket az egészség jegyében kicsit újragondolva, helyi étel-specialitásokkal és újdonságokkal.
A szálloda borkoncepcióját Herczeg Ágnes készítette el, aki a londoni WSET képzésén szerzett nemzetközi borakadémikus diplomát, illetve WSET Certified Educator címet, valamint rendszeresen publikál a hazai borászati szaklapokban, portálokon. A borkoncepció kialakításánál elsődleges volt, hogy az időtálló legyen és átfogóan képviselje a különböző stílusokat és árkategóriákat, valamint szervesen illeszkedjen az étlaphoz, illetve a vendégek részére pohár áron is elérhetőek legyenek.
Hasonlóan a gasztro- és borkoncepcióhoz, a wellness koncepció kialakításánál is központi szerepet kaptak a magyar termékek és a természetes, minősített bio alapanyagok. Ennek megfelelően választották ki azt a két hazai beszállítót, akik minősített bio kozmetikumokkal és 100%-ban növényi hatóanyag tartalmú termékekkel rendelkeznek. A szálloda részére személyre szabottan készítik el a kezelésekhez szükséges termékeket. Feller Adrienne nemzetközi okleveles aromaterapeuta több mint 20 év tapasztalatával és szakértelmével alakította ki az Amethyst Spa exkluzív masszázsolaj esszenciáit és testkezelési rituáléit. A szálloda biokozmetikusai holisztikus szemléleten alapuló kezeléseket alkalmaznak.