Hazánk a Magyar Nagykövetség és a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében, illetve Tobai Róbert séf közreműködésében mutatkozik be. Az óriási érdeklődést mutatja, hogy a rendezvény első napján Tobai Róbertnek több mint 500 adag ételt kellett elkészítenie, hogy az érdeklődők „Magyarország éhségét” csillapítsa. A rendezvény magyar sikerét a helyszínen Kállay Miklós nagykövet és Szigeti István, a Nagykövetség gazdasági munkatársa is segítik.
A fesztivál során a látogatók nemcsak gasztronómiai remekeinkből, hanem egyéb turisztikai kincseinkből is kóstolót kaphatnak. Egy külön pavilonban ugyanis hazánk turisztikai kínálatát bemutató kiadványok kerültek kihelyezésre, így azok, akik rögtön „ráharaptak” egy magyarországi utazásra, a magukkal vitt brosúrákból tájékozódhatnak hazánk szépségeiről. A magyar (gasztro)turisztikai kóstoló hatalmas sikere várhatóan újabb meghívást eredményez majd hazánknak a következő riyadhi gasztronómiai fesztiválra.
Tobai Róbert 17 éve dolgozik szakácsként. Pályája kezdetén éveket töltött Németországban és Spanyolországban. Később a Kárpátia étterem konyhafőnök helyettese lett, ahol köztársasági elnökök, közjogi méltóságok és a Magyarországra érkező királyok, elnökök vacsoráit készítette. A 2007-ben Pekingben rendezett Magyar Évadon is ő képviselte hazánkat. Az egy hétig tartó rendezvényen Magyarország bemutatása volt a cél, ahol megjelent a magyar és a kínai miniszterelnök, illetve az állami delegáció is. 2008-ban a Hungarian Food and Wine Festival keretében Kínában népszerűsítette a magyar konyhát. Jelenleg a Columbus Étterem séfje, és rendszeresen jelennek meg receptjei a Nők Lapjában, illetve saját könyve is kapható a könyvesboltokban.