A szervezők reményei szerint márciusban több mint száz hazai étterem csatlakozik a kezdeményezéshez, melynek során valamennyi vendéglátóhelyen minőségi háromfogásos ebéd- és vacsoramenüt lehet fogyasztani– változatlanul 3,300 forintos áron (szervízdíjjal együtt). A tavaly őszi „futam” során csaknem 11 ezer vendég kereste fel a résztvevő éttermeket, melyek listája – csakúgy mint korábban – a www.etteremhet.hu címen található meg. A DiningCity nemzetközi étteremajánló, immár negyedszer szervezi meg Magyarországon, és a kezdeményezés különlegessége, hogy asztalt foglalni kizárólag a központi e-mail címen lehet, a csatlakozó vendéglátóhelyek erre az időszakra telefonos, vagy e-mail-es foglalásokat nem fogadnak.
„Eredetileg egy évben egy Éttermi hetet terveztünk, de a számok azt mutatták, hogy nagy az igény és ez indokolja, hogy kettő legyen - mondta Kiss Zoltán, a DiningCity.com budapesti Étterem Hét szervezője.
A DiningCity.com 1998-ban Hollandiában alakult étteremkereső hálózat, amely 2011-ben indította útjára hazánkban az „Étterem hét” rendezvényét, melynek során a csatlakozó vendéglátóhelyek egységesen kedvezményes áron kínálnak csúcsgasztronómiás menüt az akcióban részt vevő vendégek számára. Az ötlet eredetileg New Yorkból származik, ahol a program akkora sikert aratott, hogy évente többször is megrendezésre kerül.
Az első évben 31 étterem csatlakozott, ez a szám mostanra várhatóan eléri a százat.
Az asztalfoglaló honlap nyitását követően több élvonalbeli étterem már nem tud szabad asztalt ajánlani az érdeklődőknek.
Garaczi Lajos, a lajosmizsei Tanyacsárda tulajdonosa elmondta, hogy tavaly utolsó pillanatban csatlakoztak a kezdeményezéshez, és nagy sikerrel szerepeltek. Érdekességként elmondta, hogy az idén már reggel 5 órára is érkezett asztalfoglalás!
A tavaly őszi Étterem hét legsikeresebb étterme a Fuji japán étterem volt, a második a Marriott Hotel Peppers! Mediterranean Grill Étterme lett.
(Képünk az esemény sajtótájékoztatóján készült. Foto: Kolbe Gábor)