Megújult a NoSalty.hu

Új tartalmi elemekkel, megszépült designnal várja olvasóit az immár 5 éves NoSalty.hu. Az oldal a megújulással élesítette a agyarországon elérhető legnagyobb publikus alapanyag-adatbázist is, mely a NoSalty-n megjelenő mintegy 15.000 recept és 1190 alapanyag mellé pontos kalória- és tápanyag-információkat rendel.

A piacvezető receptoldal és gasztromagazin fő célja, hogy tovább növelje a már így is tetemes, havi több mint 1 millió egyedi látogatóra duzzadt olvasóbázisát (forrás: opa.gemius.hu, 2013. október) és ezzel növelje hirdetőinek számát is.

A NoSalty megszépülve, immár gasztronómiai portálként várja az olvasókat. Már nem csak a naponta frissülő öt főrovat (Konyhatitkok, Főzősuli, Napról napra, Élni jó, Gyerekkel vagyok), hanem a rövid hírekben, napon belül frissülő cikkek is várják az oldalra látogatókat. A redesign révén a címlap, a rovat- és cikkoldalak is átalakultak, kiegészülve több új funkcióval, ezzel is segítve a felhasználókat.

„A design frissítésével megőriztük a jól megszokott struktúrát, a felhasználói élményt pedig egy tiszta, átlátható, kontrasztos felület szolgálja ki, ami segíti a tájékozódást és a tartalmat helyezi előtérbe.” – mondta Sas Orsolya, a NoSalty fejlesztési- és művészeti vezetője. A megújult NoSalty-t Sas Orsolya tervezte, a BIG FISH Internet-technológiai Kft. fejlesztette le.

A saját fejlesztésű alapanyag adatbázis segítségével kalória- és tápanyag információval bővült mintegy 15.000 feltöltött recept és az 1190 alapanyag. A receptek mellett megtalálható az adott étel kalóriatartalma, sőt a szénhidrát-, a zsír-, a fehérje-, az ásványianyag-, a vitamintartalom is a Coca-Cola Testébresztő program testmozgás tippjeivel kiegészülve.

A NoSalty szakemberei Bodon Judit, dietetikus vezetésével az Amerikai Egyesült Államok publikus, hiteles kalória és tápanyag adatbázisát, az abban nem szereplő alapanyagok esetén pedig saját kutatásaikat használták fel, majd az ételeket alacsony, közepes és magas kalóriatartalmú kategóriákba sorolták. Az adatbázis természetesen folyamatosan bővül és hamarosan az összes receptnél elérhető lesz az oldalon.

„A NoSalty fontos missziójának tekinti, hogy minőségi étel receptekkel, ötletekkel és az információ tömeges elérhetővé tételével javítsa a hazai táplálkozási kultúrát és tudatosítsa az egészséges életmód- és táplálkozás alapvető pilléreit. Ezzel a céllal készítettük el Magyarország legnagyobb publikus alapanyag-adatbázisát.” – mondta Zalai Ágnes, a NoSalty vezérigazgatója.

Megújultak továbbá a regisztrált felhasználóknak nyújtott szolgáltatások is. A receptkönyvbe mostantól akár a felhasználó által meghatározott, akár automatikusan generált csoportokba is rendezhetők a receptek.



A NoSalty-ról 

A 2008 májusában indult NoSalty mára Magyarország piacvezető receptoldala és egyben negyedik legnézettebb női portáljává nőtte ki magát. A site 2012 májusában vált piacvezetővé az egyedi látogatók száma alapján. Látogatói mára két és félszer annyi oldalt néznek meg egy hónap alatt, mint a versenytárs oldalán. A NoSalty sikerének titka, hogy kontrollált, így minőségi közösségi tartalmat nyújt, strukturált formában. A NoSalty-ra kizárólag fotós recepteket lehet feltölteni, amelyet szerkesztők néznek át. Így mára több mint 37.000 ellenőrzött és sokféle szempont szerint kategorizált recept közül válogathat a havi több mint 1 millió felhasználó.

Forrás: Élelmiszer Online


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.