Modern köntöst kaptak a régies ízek Bogácson

IX. Magyar Országos Grillbajnokság – Rekord született a szabadtéri főzőversenyen. Kétméteres fánkot sütöttek. A közelmúltban Bogácson tartották a IX. Magyar Országos Grillbajnokságot, grillparty, bográcsban főtt finomságok, nagyanyáink süteményei és országos fánk-fesztivál is szerepelt a háromnapos gasztronómiai rendezvényen.

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a bogácsi „Bikaréten” a vendéglátó iskolák tanulóinak Országos Szabadtéri Fűzőversenyét. „21 iskola csapata mérte össze tudását a már hagyományosnak számító versenyünkön” – mondta el Csetneki László, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Észak-Bükki régiójának elnöke, a verseny főszervezője.
A verseny több kategóriából állt, így a négy diákból és egy felnőttből álló csapatok első nap grillezéssel készítettek ételt, a második napon pedig bográcsban főztek. „Már régen nem a gulyásról szól a bográcsozás” – jegyezte meg a szervező, aki elmondta, hogy régi receptek alapján, egészen különleges húsételek készülnek a mai bográcsokban. Nagy hangsúly van a hagyományos ízeken, régies ételeken, éppen ezért „Régies ízek modern köntösben” a jelmondata a hatalmas tömegeket vonzó eseménynek. "A rendezvény rangját nagymértékben emelte, hogy vasárnap került megrendezésre a IX. Magyar Országos Grillbajnokság.
"Parázs Rózsa névvel a somogyi és baranyai szakácsokból álló hatfős csapat lett az idei bajnok. A dobogó másik két fokára a ráckevei Kék Duna Wellness Szálló csapata és a budapesti Séfek baráti köre került.” – mondta el Németh József, a Magyar Grillszövetség egyik alelnöke. Benke László - a zsűri elnöke - 10 tagú, magas szakmai tudású zsűri élén a nemzetközi szempontok szerint értékelt, az értékelési rendszert a szövetség tagjai dolgozták ki. „A bírálatok nagyobb részt, szinte teljes anonimitást biztosítottak a versenyzőknek” – jegyezte meg Jeles Zoltán a szövetség másik alelnöke, aki elmondta, hogy a bajnokságon öt különböző nyersanyagokra épülő ételt készítettek az induló csapatok, amelyeket óránként kellett felszolgálniuk a zsűrinek. A menüsorban szerepeltek sertéshúsból, halból, szárnyasból, marhából készített ételek, valamint grillezett desszertek.
„Nem múlhat el egy ekkora esemény világrekord nélkül” - fűzte hozzá Csetneki László. A fánk-fesztivál keretében, így csaknem ötezer fánkot raktak gúlába, és egy 205 centiméter átmérőjű, harminc centiméter vastag fánkot pedig közel 300 kg zsírban sütöttek ki, aminek a súlya elérte a hetven kilót. A közönség között osztotta szét Doszpot László mélykúti mestercukrász a hatalmas fánkot, amelyet száz kilogramm házi lekvárral kentek meg.

Fotó: Béta PRess Stúdió


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.