Szeptember 26-29. között az MT Zrt meghívására 8 német újságíró látogatott a Dél-Dunántúlra, hogy ismerkedjen a térség speciális kínálatával. Bár a sajtóút elsősorban a magyar gasztronómia köré épült, egy másik, a német sajtó számára kifejezetten izgalmas téma, a magyarországi svábok szokásai és a sváb konyha különlegességei (a német nyelvterületen gyakran "schwäbische Türkei"-ként emlegetett régióban) is terítékre kerültek. A kisjakabfalvi Conrad házban tett látogatás, a hímesházi német gyülekezet képviselőivel folytatott beszélgetés és a fekedi polgármesterrel elköltött közös ebéd mellett az eredetileg a fuldai apátságból (Stift Fulda) származó szalámi, a Stifolder is kellemes élményt nyújtott az újságíróknak. A zsurnaliszták olyan neves médiumokat képviseltek, mint az á la carte (10.000 pld.), a Bayrischer Rundfunk bajor állami televízió és rádió, a Christlicher Digest (50.000 pld.), a Darmstädter Echo (90.000 pld.), a doppio (1,8 millió pld.), a 6 magazint kiadó Höma Verlag (120.000 pld.), a Radioreise (500.000 hallgató), a Rhein-Zeitung (200.000 pld.), a Sonntag Aktuell (650.000 pld.) és a zu tisch (55.000 pld.).
Vendégeink a szekszárdi és a Villány-Siklós borvidékek különleges borait is megkóstolták a 4 nap alatt, több híres borászatban (Bodri, Bock, Gere és Tiffán Pincészet). A Crocus Gere Borhotelben a finom borok mellett, azokkal harmonizáló, különleges menüsort élvezhettek, a Bock Pincészetben pedig egy bor- és csokoládékóstoló során ízlelhettek különleges bonbonokat is. Az újságírók mindvégig Pécsett laktak a Palatinus Hotelben, ezért szabadidejükben az éppen akkor zajló Pécsi Pezsgő és Borfesztivál forgatagában is elvegyülhettek. Részt vettek továbbá az Európai Bordalfesztivál gálaestjén a Kodály Központban. Pécs szerteágazó kulturális kínálatával a Zsolnay Kulturális Központban ismerkedtek. A gasztronómia kirándulás a borvidékek mellett a régió ökoturisztikai fellegváraiba is elvezetett. Így vendégeink jártak Gyűrűfűn, Almáskeresztúron a Kaba kecskefarmon, valamint Bükkösdön az Ökoparkban.