Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete; a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által szervezett eseményre bármely, a közétkeztetésben tevékenykedő vállalkozás nevezhetett. A döntősök mezőnye – az ősz színeihez hasonlóan – igazán változatos: a kis, vidéki vállalkozástól az igazán „nagyokig” megtalálhatunk itt mindenkit, de versenybe szállt a Képviselőház, és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szolgáltatója is.
A tíz döntős (Junior Harmónia, Fehérház Étterem, Varda Kft., Eurest Kft., Sodexho Kft, Alsónémedi községet ellátó főzőkonyha, Elamen Zrt., Hungast, Bajamenza, Vasi fogadó Kft.) hazai, őszi alapanyagok felhasználása, az „Őszváró ételek a modern gasztronómia jegyében” állították össze három fogásos menüjüket, melyet tíz adagban kell szervírozniuk a szombati végső fordulóban.
A kétfős csapatoknak három óra áll majd rendelkezésére, hogy elkészítsék és felszolgálják a szombati menüt, miközben komoly feltételeknek kell megfelelniük: a zsűri ellenőrzi az alapanyagok minőségét, mennyiségét, de az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását is szigorúan vizsgálják majd.
Forrás: Élelmiszer Online