A "streetfood" programon október 18-án a gyorsan fogyasztható és szállítható utcai ételeket kínáló büféket, bárokat és bisztrókat, valamint a gyorséttermek kultúráját és múltját mutatja be Fűszeres Eszter gasztroblogger, a túra vezetője - adta hírül a Hosszúlépés közleménye.
A néhai budai borvidék rég elfeledett színtereire kíváncsiakat a Borászbástya című programra várják október 19-én; a séta a budai Váron és a Tabánon át a Gellérthegy rejtett zugaiba vezet, ahol fény derül arra, hogy mi a csiger, hol éltek a "kutya rácok", hogyan hamisították az ősök a borokat és hogyan igyekezett életben maradni a budai Grinzing a filoxéra kártevő pusztítása után. A sétát Magyar Kornélia borblogger vezeti.
A november 2-i Egy falat Kína című sétán a kínai konyha különleges ízvilága mellett a keleti gyógyászattal, a kínai teákkal, sőt Petőfi kínai népszerűségének történetével is megismerkedhetnek a résztvevők Csontos Sára ázsiai gasztroszakértő segítségével, a kocsmakultúra és az irodalom iránt érdeklődőket pedig az október 26-i, Krúdy-fröccs sétára várják, amelyen Krúdy Gyula legkedvesebb kiskocsmáit és Óbuda építészeti érdekességeit látogathatják végig a résztvevők Koniorczyk Bori urbanista vezetésével.
Kóser Budapest címmel november 10-én a zsidó konyha egyedi világába kalauzolja a látogatókat Fűszeres Eszter, aki a VII. kerületben valaha virágzott kóser élet emlékeit is bemutatja. A séta résztvevői felkeresnek egykori húsüzemeket, éttermeket, pékségeket, miközben megismerhetik a sólet készítésének fortélyait, számos vallási előírást és érdekességet is.
Ahogyan az étkezésből, egy jó gasztronómiai összeállításból sem maradhat ki a kávé, így a szervezők október 27-én a Talpig feketében című sétán a budapesti kávékultúra nyomába erednek és felfedezik a déli belváros, a Ferencváros, a Kiskörút és a belváros hajdani kávéházait, mesélnek a törzsközönséget alkotó irodalmárokról, művészekről és örömlányokról is. A sétát Saly Noémi várostörténész vezeti.
A programokról részletesen a www.hosszulepes.org oldalon lehet tájékozódni.
Őszi gasztronómiai séták ínyenceknek és kíváncsiaknak
(MTI) - A gyorsételek, a kínai és a kóser konyha, a legjobb borok, a kávék és Krúdy kocsmáinak világába kalauzolják el a gasztronómia iránt elkötelezett és a főváros legendáira kíváncsi érdeklődőket a Hosszúlépés csapatának őszi sétái.

Jön az Országos Étterem Hét
Szerdától lehet asztalt foglalni a tavaszi Országos Étterem Hét rendezvényre, amelyen több mint 200 vendéglátóhely, köztük 14, Michelin-ajánlással rendelkező étterem menüiből lehet majd választani.

Egy korty Ázsia reggelire
Kulturális ízkavalkáddal hódít az új belvárosi brunchozó.

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében
A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?
A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.

Szállodatörténelmet ír a Hunguest
480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott

Ráborították az asztalt a Bookingra
A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban
A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése
A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten
A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.

Vendégélmény fokozása az AR segítségével
A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.