Már hagyomány, hogy a kecskeméti Széchenyi István vendéglátóipari szakközépiskola diákjai a nyári szünetben gasztronómiai szakmai útra mennek Felsősófalvára. Ez a mostani volt a sorban a huszonnegyedik alkalom. A fő cél a kezdetektől változatlan: hazánkban már elfelejtett, régi magyar ételek receptjei után kutatnak a település időseinek segítségével. A gasztro kalandtúra része az étkek elkészítése is, a diákok ehhez is minden segítséget megkapnak.
A régi recepteket örömmel osztották meg az idősek a fiatalokkal.
Készült tárkonyos pityókaleves, zöldséges paradicsomleves, csorbaleves, töltelékes káposzta, háromféle – szalonnás, hagymás, juhtúrós – puliszka, csörögefánk hecsedli lekvárral és saját dagasztású kenyér. A kis kukták minden étel készítéséből kivették részüket. Jó hangulatban teltek az esti sütések-főzések, a végén pedig együtt fogyasztották el a finomságokat - írja a Petőfi Népe.