Február 4. és március 17. között az Legjobb Osztrák Vendéglátók (Beste Österreichische Gastlichkeit – BÖG) nevű platform 120 tagja küzd hét kategóriában a legjobbnak járó címért. Mindenki szavazhat SMS-ben tíz legkedvesebb ételére. A hét kategória (hideg és meleg előétel, leves, vegetáriánus főétel, hús, hal és desszert) tíz-tíz legjobbját egy héttagú, Gault Millau- és Michelin-díjas szakácsokból álló szakmai zsűri díjazza.
„Két szempont a legfontosabb: a felhasznált termékek eredete és a tradíció” – mondta el Toni Mörwald, a BÖG elnöke a szervezet egy csütörtöki sajtótájékoztatón. A szabályzat szerint kizárólag osztrák alapanyag használható fel, és a fogásoknak egy helyi osztrák kulináris tradíciónak kell megfelelniük. A győztes étkeket az április 16-ai Vendéglátói és Gazdasági Fórum gasztronómiai kongresszuson mutatják be.
Forrás: MTI