A Hungexpo közleménye szerint sikerrel zárt péntek este a Nemzetközi szálloda-, vendéglátóipari és gasztrotechnikai szakkiállítás, Hoventa: a tavalyihoz képest mintegy 70 százalékkal több szakember látogatott ki a rendezvényre.
A négy napos rendezvény ideje alatt szerdán és csütörtökön rendezték a Business Travel Show-t, a céges, szervezeti és üzleti utazások kiállítását, valamit az EVENT Expo rendezvény-szervezési és rendezvény-technikai szakkiállítást.
Tarol a Hoventa
A Hoventa számos újdonsággal várta a vendéglátó- és szállodaiparba érdekelt üzletembereket. Az idei kiállítás az 5 ezer négyzetméteres nettó kiállítási területtel, mintegy 25 százalékos növekedést mutatott a tavalyi évhez képest. Bővült a tematikája, hangsúlyosabb szerepet kapott a szállodaipar témaköre. A kiállításon a 115 hazai cég mellett olasz, görög, cseh, osztrák és szerb kiállítók mutatkoztak be. Kiemelt téma volt a Hotel and Restaurant Design. A Lakberendezők Országos Szövetsége a Trend Sziget standján a hotelek és szállodák modern fürdőszoba megoldásaiból adott ízelítőt.
Kiemelkedő esemény volt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség válogatottjainak világbajnoki főpróbája, az Év Cukrásza, és az Év Junior Cukrásza verseny. A Hoventa szakmai konferenciáin és workshopjain több száz szakember vett részt. (MTI)