Több ezren buliztak az ötödik Fürdők Éjszakáján

Március 10-én ötödik alkalommal rendezték meg a Fürdők Éjszakáját. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. öt helyszínes, elektronikus zenei rendezvényének idei első állomása közel kétezer ötszáz látogatót vonzott – köztük sok külföldi vendéget is.

A Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács és Király Fürdőkben az éjszakai fürdőzők 22.00-03.00 óráig bulizhattak a helyszínenként eltérő, változatos zenei programra. A helyszínek közül idén is a Széchenyi volt a legnépszerűbb, ahol Karmatronic&Whiteboy szórakoztatta a közönséget. A második legnépszerűbb Gellértben a tavalyi programhoz hasonlóan idén is a Radio Bro DJ-i pörgették a lemezeket, míg a Rudasban az NVC electro buliján, a Lukácsban pedig kültéri medencés partyn vehettek részt az érdeklődők a Girls&Mathematics fellépésével. A Király Fürdőben fantasztikus fényfestés várta az oda látogatókat, majd tűzzsonglőr performanszokat és chill-out zenét élvezhettek.

A Fürdők Éjszakája egyedülálló helyszínei, a pompás műemléki gyógyfürdők révén folyamatos népszerűségnek örvend mind a magyar, mind az ide látogató turisták körében. A hazai közönség mellett a Fürdők Éjszakája most tudhatta magáénak a legtöbb külföldi – főként spanyol ajkú – látogatót.

„Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a Fürdők Éjszakája évről évre egyre több külföldit vonz a hazánkba, és az itthoniak részéről is egyre nagyobb az érdeklődés, ezért nyárra és őszre is tervezünk további éjszakai fürdőzéseket!” – mondta Szűcs Panni a Budapest Városüzemeltetési Központ és a Budapest Gyógyfürdői Zrt. szóvivője.

A március 10-i Fürdők Éjszakán a szervezők minden hatósági, illetve biztonsági előírást tökéletesen betartottak, így semmilyen komolyabb fennakadás vagy baleset nem történt egyik helyszínen sem.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.