Semmi sem az, aminek látszik - ezzel a jelmondattal csábította a vendéglátóipar megyei krémje az ínyenceket a 6. Mestervacsorára. Be is váltották az ígéretüket a mesterszakácsok, hiszen végig trükköztek a különleges eseményen.
Előételnek például a sonkához megtévesztésig hasonló, gyöngéden füstölt fogast szolgáltak fel, de fittyet hánytak az állattan szabályairais,a jércemellbe kapros szürkeharcsát bújtattak. A mágia végigkísérte a teljes menüt, a nagy népszerűségnek örvendő édességet, a creme bruleét kecskesajtból főzték, a főétel esetében pedig bacon-ös kacsamellbe tekerték a káposztás cvekedlit, a Gúthi-erdőkből származó szarvaspörköltet pedig elemeire bontva tálalták.
Versenyben a francia konyhával A szabolcsi mestervacsorán tájjellegű alapanyagokból, mégis a francia konyha alapszabályait követve készültek el a hagyományosanmagyarételek. Az est fővédnöke, Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke azt mondta, hogy a franciás konyha most a legnépszerűbb a világon, azonban a vidéki Magyarországon működő, tájjellegű éttermeknek is van létjogosultsága a világ gasztrotérképén.
A szervezők szándéka szerint a megyei Mestervacsora egyben egy szakmai kiállítás is.
Az oktatók ilyenkor összefognak és bizonyítják, nem csak elméletben ismerik, hogyan A vidéki Magyarország tájjellegű éttermeinek is van létjogosultsága a világ gasztrotérképén kell elvarázsolni a vendégeket. A 6. Mestervacsorának a VerbaTanya adott otthont. A tulajdonos házigazda, Verba Sándor szakmai elismerésben részesült a sikeres rendezvény végén.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyháza és Környéke Regionális Szervezetének csapata az utóbbi években sikert sikerre halmozott.
Trükköztek a séfek a mestervacsorán
Kecskesajtból készült a creme bruleé és kacsamellbe töltötték a káposztás cvekedlit. Hatodik alkalommal rendezett Mestervacsorát a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség regionális szervezete. A vendéglátós szakma oktatói ízelítőt adtak abból, mire képesek és hogyan lehet világszínvonalon elkészíteni a hagyományos magyar ételeket - írta a Nyíregyházi Napló. A nagyszabású rendezvényneka VerbaTanya adott otthont.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében
A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?
A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest
480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra
A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban
A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése
A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten
A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével
A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata
A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat
A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.