A jövőben a szálloda új vezetői a Svájcból érkezett Ermano Bassi és a magyar származású Marta Kekesi lesznek. Az eddigi magyar igazgató, Gyenesei István továbbra is a kastély vezetőségének tagja marad resident managerként.
Ermano Bassi (58) korábban a Zürich melletti Swiss RE ötcsillagos vendégházának igazgatója volt. Tanulmányait Svájcban és a Cornell Universityn (USA) végezte. Négy különböző kontinensen vezetett négy- és ötcsillagos szállodákat. Specialitásai közé tartozik az üzleti jellegű turizmus, a konferenciaszervezés. Érdeklődési területe a légiközlekedés, az innováció management és a különleges keleti wellness, például az ayurveda.
Marta Kekesi Magyarországon született, de 30 éve Svájcban él. Szakterülete a rendezvényszervezés, a catering, és a guest relations. Nagy gyakorlata van az életmód, wellness és sportmanagementben, teniszezik, hivatásos oktató.
Ermano Bassi szerint a jelenlegi globális pénzügyi és gazdasági válságban különösen fontos azt üzenni, hogy a Hertelendy Kastély egy stabil sziget akár a magyarországi, akár a külföldi vendégek számára. Meg kell győzni a régi és az új vendégeket, hogy ez a hely az aktuális problémák felett áll, ahová akár pihenni, akár például egy következő üzleti stratégiát kidolgozni is érdemes eljönni.
A kastély konyhája is megújul, és az eddigieknél is jobban igyekszik a vendégek igényeinek megfelelni. A kastélyra eddig is jellemző Relais & Châteaux színvonalú nemzetközi fogások mellett a várhatóan növekvő létszámú osztrák, német és svájci vendégek elvárásaihoz alkalmazkodva a magyar konyha ismét nagyobb szerepet kap, és jobban tükrözi majd a kastély hazai gyökereit. Így több regionális és helyi ételkülönlegesség kap ezentúl helyet az étlapon.
Stefan Gebhardt, eddigi séf távozik a Hertelendy Kastélyból és április 1-jétől Németországban, Frankfurt am Mainban folytatja pályafutását. A konyhafőnök március végéig tanácsadóként segíti a gasztronómiai irányváltást alapos és sokrétű gourmet tapasztalatával.