Új vizeken a Duna-menti turisztikai együttműködés

2014. április 24-én, ezúttal Pozsonyban tartotta éves közgyűlését a nemzetközi Császárok és Királyok Útja elnevezésű turisztikai egyesület. 

A több mint hat évtizedes múltra visszatekintő társulás alapítói között van Bajorország, Felső-Ausztria, Alsó-Ausztria tartományai és Bécs. A kilencvenes évek közepe óta hazánk is részt vesz az egyesület tevékenységében, Pozsony pedig tavaly csatlakozott. A nemzetközi munkacsoport tematikusan szervezve népszerűsíti a dunai hajózást, kerékpározást és a vándorlást, valamint az erre épülő kulturális turizmust.

Fókuszban az online marketing

 Az egyesület idei közgyűlése az online marketingről szólt, ahol Laura Pall, az MT Zrt. bécsi irodájának munkatársa képviselte hazánkat. Idén a munkacsoport weblapja jelentős változásokon megy keresztül, a hozzá kapcsolódó szolgáltatások rendszerét optimalizálják, és egy angol verzió kidolgozása is folyamatban van.

A kor követelményeihez, továbbá a hajózási társaságok és a turisták elvárásaihoz egyaránt illeszkedően, történelmi adatokkal és keresőopciókkal egészítik ki a Duna bajorországi, ausztriai és magyarországi szakaszán megtalálható látnivalókat (POI-k). A weblapon kívül közösségi média profillal is bővült az egyesület kommunikációs portfoliója, az új facebook oldal naprakész információkkal látja el a rajongókat rendezvényekről, látnivalókról, érdekességekről, programajánlókról

Még színesebbé válnak az információk a saját Youtube csatornára feltöltött filmekkel, és a flickeren keresztül megtekinthető fotókkal. A rendszer okos telefonokhoz is kínál majd alkalmazásokat, amelyek megkönnyítik és élményszerűvé teszik a városnézéseket a történelmi városokban.

Pozsony az idei házigazda

 A „megőrizve megújítani" mottó jegyében az egyesület folytatja az elmúlt években már jól bevált mátrix rendszerű tanulmányutak sorozatát, vagyis rotációban hívják meg a nemzetközi sajtó képviselőit, ezáltal generálva koncentrált és hatékony média-megjelenéseket. Idén a közgyűlés idejére időzítve, osztrák, német és magyar szakújságírók ismerkedtek Pozsony „királyi múltjával".

A szinergia kihasználása érdekében a Császárok és Királyok Útja turisztikai egyesület stratégiai együttműködésre törekszik a folyami- és kulturális turizmus élénkítésében érdekelt társszervezettekkel, mint például a DCC, vagy a Sisi-út munkacsoport. A Duna magyarországi szakaszán évente közel 250.000 turista fordul meg, akik nagy folyamjáró hajókkal utazzák be a Duna közkedvelt szakaszait.

A Császárok és Királyok Útja nemzetközi egyesület idén ünnepeli fennállásának 65. évfordulóját. Az egyesületben hazánkat az MT Zrt. ausztriai irodája képviseli, s vesz részt a műhelymunkákban, aminek elsődleges célja a Duna-menti turizmus elősegítése, a vendégforgalom növelése.

Forrás: Magyar Turizmus Rt.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.