Boglári Buborék és a csavargőzös

Strandfejlesztést, az első balatoni csavargőzös-hajó felújítását tervezi Balatonboglár 201,6 millió forintos uniós támogatásból.

Erről Varga Kálmán, a boglári városfejlesztési bizottság elnöke számolt be pénteken Balatonbogláron, ahol Pór Péterrel, a város főépítészével közösen sajtótájékoztatón adott tájékoztatást a 320 millió forint értékű "Családbarát örökségvédelem" nevű komplex turisztikai programról.

Varga Kálmán elmondta, az öt elemből álló, 2012 május 31-ig megvalósuló beruházás része egy fejlesztési csomagnak, amely a város turisztikai arculatát, szolgáltatásait teljes mértékben megújítja. Az októberben startolt projektben a déli Balaton-part egyik legrégebbi szabad strandján építenek "Boglári Buborék" néven egy fizetős, egyedi, vizes játékteret, egyebek közt vízágyúkkal, permetezőkkel, csúszdákkal, ugráló-gömbökkel.

A város kikötőjében található közel 140 éves csavargőzös műemlékhajó felújításával pedig interaktív hajómúzeumot kívánnak kialakítani.

Turisztikai piac őstermelőkkel

A város főterén helyi turisztikai piac létesül, amelynek célja egy esztétikus, a helyi őstermelők és kézművesek termékeit, ajándéktárgyait kínáló piac megépítése 28 árusítóhellyel. A projekt részeként az önkormányzat mobil színpadot és rendezvénysátrat is vásárol, amire régóta szüksége van a nagyszabású rendezvényeihez. Sor kerül a védettséget élvező műemlék, a Kék Kápolna felújítására és a Szent Erzsébet Emlékpark (kápolnapark) megújítására, turisztikai hasznosításra is.

Varga Kálmán hangsúlyozta, a fejlesztések révén új és egyedi turisztikai szolgáltatások jönnek létre, új munkahelyek teremtődnek, és a számítások szerint 2017-re 50 ezerrel nőhet a vendégéjszakák száma Balatonbogláron. (MTI)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.