Változások a Hertelendy Kastélyban

„Aki új útra akar térni, annak el kell hagynia a kitaposott ösvényt.”- mondta Manfred Grau, a 20. század egyik jelentős német publicistája. Ennek szellemében kezdődik 2012. február 15-től új korszak a Relais & Châteaux Hertelendy Kastély életében.

A svájci tulajdonú kastélyszálló Magyarországon már bebizonyította, hogy nem
véletlenül lett egyedüliként tagja a Relais & Châteaux láncnak. A tulajdonos most új célt tűzött ki: szeretné elérni a nagyszámú elégedett magyar vendégkör megtartása mellett, hogy a határon túl is, elsősorban Svájcban, Ausztriábanés Németországban is úgy tekintsenek a Hertelendy Kastélyszállóra, mint egy olyan helyre, ahová akár privát, akár üzleti célból is érdemes ellátogatni. Ezért a jövőben a szálloda új vezetői a Svájcból érkezett Ermano Bassi és a magyar származású Marta Kekesi lesznek. Az eddigi magyar igazgató, Gyenesei István továbbra is a kastély vezetőségének tagja marad resident managerként.
Ermano Bassi szerint a jelenlegi globális pénzügyi és gazdasági válságban különösen fontos azt üzenni, hogy a Hertelendy Kastély egy stabil sziget akár a magyarországi, akár a külföldi vendégek számára. Meg kell győzni a régi és az új vendégeket, hogy ez a hely az aktuális problémák felett áll, ahová akár pihenni, akár például egy következő üzleti stratégiát kidolgozni is érdemes eljönni. A Hertelendy Kastély példakép szeretne lenni, és kitűnni a saját
kategóriájából szolgáltatásaival és a hely szellemiségével. Célunk, hogy pozitív impulzusokat adjunk vendégeinknek. – mondta a kastély új igazgatója.
Kulcsok a sikerhez A kastély új vezetése folytatni szeretné az eddigi hagyományokat, és egyben legfontosabbnak azt tartja, hogy minden vendégnek az alábbi három jelző jusson eszébe a kastélyról: exkluzivitás, tökéletesség és extra teljesítmény. A cél az, hogy mindenki érezze, hogy ez egy olyan hely, ahol egyszerre érvényesül a svájci precizitás, a német megbízhatóság és magyar kreativitás.
Megújul a gasztronómia A kastély konyhája is megújul, és az eddigieknél is jobban igyekszik a vendégek igényeinek megfelelni. A kastélyra eddig is jellemző Relais & Châteaux színvonalú nemzetközi fogások mellett a várhatóan növekvő létszámú osztrák, német és svájci vendégek elvárásaihoz alkalmazkodva a magyar konyha ismét nagyobb szerepet kap, és jobban tükrözi majd a kastély hazai gyökereit. Így több regionális és helyi ételkülönlegesség kap ezentúl helyet az étlapon.

Stefan Gebhardt, eddigi séf távozik a Hertelendy Kastélyból és április 1-jétől Németországban, Frankfurt am Mainban folytatja pályafutását. A konyhafőnök március végéig tanácsadóként segíti a gasztronómiai irányváltást alapos és sokrétű gourmet tapasztalatával.
A hagyományok megőrzése és az eddigi hasznos tapasztalatok felhasználása mellett a történelmi kastély minden tekintetben jelentősen megújul. Bízunk abban, hogy az eddigi hazai törzsvendégeink és leendő új, hazai és külföldi vendégeink elégedettek lesznek  rőfeszítéseinkkel és megújuló konyhánkkal.

Ermano Bassi (58) korábban a Zürich melletti Swiss RE ötcsillagos vendégházának igazgatója volt. Tanulmányait Svájcban és a Cornell Universityn (USA) végezte. Négy különböző kontinensen vezetett négy- és ötcsillagos szállodákat. Specialitásai közé tartozik az üzleti jellegű turizmus, a konferenciaszervezés. Érdeklődési területe a légiközlekedés, az innováció management és a különleges keleti wellness, például az ayurveda.
Marta Kekesi Magyarországon született, de 30 éve Svájcban él. Szakterülete a rendezvényszervezés, a catering, és a guest relations. Nagy gyakorlata van az életmód, wellness és sportmanagementben, kiválóan teniszezik, hivatásos oktató.


Egy korty Ázsia reggelire

Egy korty Ázsia reggelire 

Kulturális ízkavalkáddal hódít az új belvárosi brunchozó.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.