A svájci tulajdonú kastélyszálló Magyarországon már bebizonyította, hogy nem
véletlenül lett egyedüliként tagja a Relais & Châteaux láncnak. A tulajdonos most új célt tűzött ki: szeretné elérni a nagyszámú elégedett magyar vendégkör megtartása mellett, hogy a határon túl is, elsősorban Svájcban, Ausztriábanés Németországban is úgy tekintsenek a Hertelendy Kastélyszállóra, mint egy olyan helyre, ahová akár privát, akár üzleti célból is érdemes ellátogatni. Ezért a jövőben a szálloda új vezetői a Svájcból érkezett Ermano Bassi és a magyar származású Marta Kekesi lesznek. Az eddigi magyar igazgató, Gyenesei István továbbra is a kastély vezetőségének tagja marad resident managerként.
Ermano Bassi szerint a jelenlegi globális pénzügyi és gazdasági válságban különösen fontos azt üzenni, hogy a Hertelendy Kastély egy stabil sziget akár a magyarországi, akár a külföldi vendégek számára. Meg kell győzni a régi és az új vendégeket, hogy ez a hely az aktuális problémák felett áll, ahová akár pihenni, akár például egy következő üzleti stratégiát kidolgozni is érdemes eljönni. A Hertelendy Kastély példakép szeretne lenni, és kitűnni a saját
kategóriájából szolgáltatásaival és a hely szellemiségével. Célunk, hogy pozitív impulzusokat adjunk vendégeinknek. – mondta a kastély új igazgatója.
Kulcsok a sikerhez A kastély új vezetése folytatni szeretné az eddigi hagyományokat, és egyben legfontosabbnak azt tartja, hogy minden vendégnek az alábbi három jelző jusson eszébe a kastélyról: exkluzivitás, tökéletesség és extra teljesítmény. A cél az, hogy mindenki érezze, hogy ez egy olyan hely, ahol egyszerre érvényesül a svájci precizitás, a német megbízhatóság és magyar kreativitás.
Megújul a gasztronómia A kastély konyhája is megújul, és az eddigieknél is jobban igyekszik a vendégek igényeinek megfelelni. A kastélyra eddig is jellemző Relais & Châteaux színvonalú nemzetközi fogások mellett a várhatóan növekvő létszámú osztrák, német és svájci vendégek elvárásaihoz alkalmazkodva a magyar konyha ismét nagyobb szerepet kap, és jobban tükrözi majd a kastély hazai gyökereit. Így több regionális és helyi ételkülönlegesség kap ezentúl helyet az étlapon.
Stefan Gebhardt, eddigi séf távozik a Hertelendy Kastélyból és április 1-jétől Németországban, Frankfurt am Mainban folytatja pályafutását. A konyhafőnök március végéig tanácsadóként segíti a gasztronómiai irányváltást alapos és sokrétű gourmet tapasztalatával.
A hagyományok megőrzése és az eddigi hasznos tapasztalatok felhasználása mellett a történelmi kastély minden tekintetben jelentősen megújul. Bízunk abban, hogy az eddigi hazai törzsvendégeink és leendő új, hazai és külföldi vendégeink elégedettek lesznek rőfeszítéseinkkel és megújuló konyhánkkal.
Ermano Bassi (58) korábban a Zürich melletti Swiss RE ötcsillagos vendégházának igazgatója volt. Tanulmányait Svájcban és a Cornell Universityn (USA) végezte. Négy különböző kontinensen vezetett négy- és ötcsillagos szállodákat. Specialitásai közé tartozik az üzleti jellegű turizmus, a konferenciaszervezés. Érdeklődési területe a légiközlekedés, az innováció management és a különleges keleti wellness, például az ayurveda.
Marta Kekesi Magyarországon született, de 30 éve Svájcban él. Szakterülete a rendezvényszervezés, a catering, és a guest relations. Nagy gyakorlata van az életmód, wellness és sportmanagementben, kiválóan teniszezik, hivatásos oktató.