Véget ért a 4. Kézműves Magyar Ízek Vására

Péntek délelőtt, a már-már megszokott módon, harangkongatással nyitották meg a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárát, ahol a tradicionális ételeket és gasztronómiai különlegességet kóstolhatnak meg az érdeklődők.

A már megszokott 120 termelő által előállított 5000 íz, a több mint 100 féle hurka, kolbász és a 30 féle újbor mellett olyan újdonságokat is meg lehet majd kóstolni, mint a kalocsai paprikás csokoládé, a szilvalekváros kolbász és a legelső, 75 éves recept alapján elkészített Rákóczi túróslepény is.
Szombaton délelőtt sztárok főztek a színpadon, délután Rákóczi túrós kóstoló, házibeigli készítés, peszgő- és pálinkakoktélok gondoskodtak a jó hangulatról.
A nyitórendezvényen Erdei Zsolt a MIKSZ és a HEGYEM jótékonysági nagykövete, és Pap Krisztián, a vásárt rendező MIKSZ vezérigazgatója közösen adták át a 200 kg kolbászt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat képviselőinek. Ehhez a mennyiséghez a vásáron kijelölt helyeken bárki hozzáadhatott bármilyen tartós élelmiszert. A szervezők célja az 1 tonna élelmiszer összegyűjtése volt. 

A negyedik vásáron a több mint 14.000 látogatót most is 120 termelő és több mint 5000 íz várta a Millenárison. „Sikeres volt vásár. Nem csak azért, mert újra megtapasztalhattuk, hogy a minőségi magyar élelmiszer iránt komoly érdeklődés van, hanem azért is, mert a termelőkkel és a vásárlókkal összefogva sikerült összegyűjteni az 1 tonna élelmiszert a rászoruló gyerekeknek. Ezúton szeretnék minden vásárlónak és termelőnek is köszönetet mondani, hogy egy-egy termékkel segítettek” – mondta Pap Krisztián, a MIKSZ vezérigazgatója. A vásár után megnyílt az interenetes áruház is, amelynek köszönhetően már nem csak a vásárokon érhetőek el a magyar termelők termékei, hanem kényelmesen, otthonról is. A Kézműves Magyar Ízek webshopjában több mint 1500 termék közül válogathatnak. A pástétomok, borok, pálinkák, ásványvizek üdítők, ecetek, édességek, lekvárok, és fűszerek mellett megtalálhatóak a mézek, mustárok, savanyúságok, szörpök is, valamint a tésztakészítmények, az olajok, és a 100%-os gyümölcslevek.

A webshopban diabetikus termékek is helyet kaptak, így található benne diabetikus szörp, édesség és lekvár is. Az online áruházban megtalálhatóak az olyan különlegességek is, mint a békésszentandrási szilva sör, a félbarna köles sör vagy az eperbor.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.