A sajt amerikai fővárosaként is ismert Madisonban megrendezett World Cheese Championship harmincadik biennáléján 22 ország 2 619 különféle sajtját 50 nemzetközi „sajtos” szaktekintély zsűrizte. A kemény juhsajtok kategóriába a horvát sajtüzemek összesen hat sajtot delegáltak, melyek márkás amerikai, spanyol, valamint olasz sajtokkal keltek versenyre.
A szigorú tesztelést és szárítást követően a zsűri döntésének értelmében a Gligora Sajtüzem Paški sir iz maslinove komine terméke lett a világ legjobb kemény juhsajtja, maga mögé utasítva ezzel az exkluzív kiadású, nagyhírű spanyol juhsajtokat.
A horvát sajtüzemek már 2012 óta nevezik termékeiket a World Cheese Championship-re, ám csak most fordult elő, hogy győzedelmeskedni is tudtak. A pagi sajt védett eredetű horvát termék és számos elismerés tulajdonosa, míg a „Gligora”-t már évek óta Horvátország egyik legjobb sajtjaként tartják számon