Az Agárdi Pálinkafőzde megkapta az elérhető legmagasabb szakmai elismeréseket, ezzel magyar világbajnok született a Destillata 2009 nemzetközi párlatversenyen, Bécsben. A cég az „Év Főzdéje” lett, termékei közül több elnyerte az „Év Pálinkája”díjat, szakmai vezetőjét, Vértes Tibort pedig az „Év Főzőmestere” díjjal tüntették ki, mindezek mellett a magyarországi „Nemzetgyőztes” is az Agárdi lett. A díjakat Vértes Tibor szerdán vette át Gráf Józseftől, a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztertől, Wolfgang Lukas-tól, a Destillata igazgatójától és Panyik Gáborné dr.-tól, a Pálinka Céh Egyesület elnökétől a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen.
Az óriási magyar siker elsősorban Vértes Tibornak köszönhető, aki 2001-ben bátor vállalkozásba kezdett: úttörő kezdeményezésként egy jól ismert – és a tömegtermelés eredményeként korábban meglehetősen alacsony presztízsű – terméket próbált új tartalommal elfogadtatni egy igencsak konzervatív közönséggel. A hazánkban és külföldön egyaránt a szakma élvonalába tartozó Vértes elkötelezettsége és elszántsága viszonylag rövid idő alatt meghozta az áhított eredményt.