A világ 42 országából 600 turisztikai szakember mérte össze tudását különböző sportágakban. A világjátékokat kétévente rendezik meg, az érdeklődés évről-évre nő a sportesemény iránt, a résztvevők nagy része nem először vett részt rajta. Idén a hazai résztvevőkből összeállt csapat nagyobb volt, mint a korábbi években, közel 20 magyar sportkedvelő nevezett az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet szervezésében az eseményre.
A magyar versenyzők tíz sportágban indultak, egyéni, páros és csapatversenyekben, számos résztvevő több sportágat is kipróbált. A Mistral Utazási Iroda képviseletében Diós Ilona (sí, futás, Swarovsky Kristallwelten Team Trophy), Dudás Ferenc (sí, mountainbike, Swarovsky Kristallwelten Team Trophy), Szathmáry Zsolt (tenisz egyéni és páros), a Start Budatravel részéről Sasics Szvetozár (tenisz) és Sasics Mónika (sí), az United 4 Skyline Tickets képviseletében Wolff Roland (tenisz egyéni és páros), a Haris Travel Club utazási irodától Farkas Zita (triatlon, futás, Swarovsky Kristallwelten Team Trophy) a Rio Grande utazási iroda képviseletében pedig Mátay András (strandröplabda) és Golyósi Gertrude (strandröplabda) vett részt. A Car Tour International Utazási Irodától Barva Izabella és Pálszabó Kinga mountainbike, Bajna Gábor és Benefi Zsolt pedig síelésben mérte össze tudását a többiekkel.
A Vendéglátás szaklaptól Kertész Gyula (sí), a MUOSZ képviseletében Szalay Attila (sí), a Tét magazin képvisletében Keresztes Júlia (íjászat), a Magyar Mezőgazdaság Kft. részéről Hájos László (tenisz egyéni, páros), a Turizmus Trend képviseletében Cziráki Dóra (triatlon, futás) vett részt.
A magyar himnusz is felcsendült; Szathmáry Zsolt teniszben aranyérmet, tenisz páros kategóriában Wolff Rolanddal ezüstérmet szerzett, Diós Ilona pedig futásban korcsoportjában bronzérmet nyert a magyar csapatnak.
Szerdától lehet asztalt foglalni a tavaszi Országos Étterem Hét rendezvényre, amelyen több mint 200 vendéglátóhely, köztük 14, Michelin-ajánlással rendelkező étterem menüiből lehet majd választani.
A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).