Zenei klub, étterem és bisztró is lesz az Akváriumban

Március 30-án adják át az Erzsébet téri Kulturális Központ és Parkot, és ekkor nyitja meg kapuit a felújított, átalakított Akvárium Klub is –adta hírül az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.

Az átadás kapcsán egész napos családi programok, könnyűzenei koncertek, kulturális események várják a térre látogatókat. Az Erzsébet tér II. ütemének felújítási munkálatai 2013. október 7-én kezdődtek. Egy, a Kormány által hozott határozat értelmében a beruházás az Erzsébet-program keretében valósul meg, költségvetési forrás bevonása nélkül. A beruházás célja, hogy a főváros központi terén elhelyezkedő létesítmény a főváros közösségi életében betöltött kiemelkedő helyéhez illeszkedően, magas színvonalon kerüljön kialakításra.

A nyitást követően az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park várja a fiatalokat, és céljaik szerint a jövőben az Erzsébet tér a nagycsaládosok, a gyermekek kedvelt közösségi terévé is válik. Az Akvárium Klub, a Terminál Étterem és Gastroshop, valamint a parkolóterület üzemeltetésébe bevont bérlők versenyeztetési eljárás során kerültek kiválasztásra. Az átadást követően a Design Terminál és a Fröccsterasz is folytatja tevékenységét a téren.

Az Erzsébet tér II. ütemének munkálatai tavaly október elején kezdődtek. Emlékezetes, hogy a beruházó az Erzsébet téri Kulturális Központ kivitelezésére 1.6 milliárd forintot (+áfa), a környezetrendezésre közel 400 millió forintot (+áfa) fordít, a beruházás teljes költsége várhatóan nem haladja meg a 2.5 milliárd (+áfa) forintot. Az Erzsébet tér érintett területének rekonstrukciójához állami pénz nem szükséges.

A Központ egy közel 1000 m2-es alapterületű Erzsébet Műhelyt is magában foglal majd, amely szociális, kulturális programok, valamint sportfoglalkozások, táncházak, előadások megrendezésére is alkalmas lesz, és tovább bővül egy közel 1300 fős koncertteremmel is. A térszinten megújulnak a zöldfelületek, a burkolatok, az utcai bútorok, a sétány pedig kiszélesítésre kerül.

Sokféle funkció

A onemusic.hu zenei portál részletesen bemutatja az új létesítményt. Cikkükből kiderül, hogy Nagy Hall névre hallgat az Akvárium földalatti, új koncertterme. A csarnok felszereltségének köszönhetően konferenciák, fogadások lebonyolítása is lehetséges. Az 1500 fős teremben akár 600 ülőhely is kialakítható.

„Az üzemeltetők azon is munkálkodnak, hogy az európai turnén lévő produkciók – amelyek zöme eddig kihagyta Budapestet -, ezentúl útba ejtsék majd az Akváriumot. Az első hónapban többek között John Mayall, az osztrák Tosca produkció és a Digitalism lép fel az Akváriumban. Március 30-án, vasárnap délelőtt ingyenes gyerekkoncerttel vár mindenkit a Ghymes, este pedig a Magashegyi Underground nagyszabású szimfonikus koncertje avatja fel az Akvárium nagytermét.

Egy szinttel feljebb, a “Kis Hall” azonos technikai adottságokkal 700 fő álló, vagy 300 fő ülő vendég befogadására alkalmas. Itt hetente általában három alkalommal koncertek, hazai és külföldi DJ-k szerepelnek majd. A VOLT Music Bar szerdától szombatig éjszakai programokkal nyitva tartó “klub a klubban”, kényelmes boxokkal, fotelekkel, 200 vendéget tud fogadni esténként, miközben rendszeresen hazai és nemzetközi DJ-k gondoskodnak a hangulatról. A falakat a VOLT Fesztiválon korábban megfordult világsztárok eredeti, dedikált csillagai díszítik: Skrillextől a Prodigy-ig, a Faith No More-tól Paul Kalkbrennerig.

Az Akvárium előterében, a mesterséges, üvegaljú tó alatt nyíló Aqua Bisztró már a korai órákban reggelivel, később napi menüvel, illetve bisztró-konyhával várja a vendégeket.

Az Akvárium Klubot üzemeltető cég - amely 15 éves szerződést között az Erzsébet Vagyonkezelő Kft-vel – tulajdonosai között találjuk Muraközy Pétert, aki Tóth Adorjánnal közösen a veszprémi Utcazene fesztivál főszervezője és az Expresszó Klub tulajdonosa és többek között a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound programvezetője. Két éve a Design Terminal felkérésére a felújítás kezdetéig ő vezette az Akváriumot.

Szintén 2012-ben Gaspari Zsolt és Maros Róbert vállalta el a Muraközy által vezetett Klub üzemeltetését. Marosék ugyancsak elismert szereplők a hazai kulturális- és szórakoztató szférában, hiszen nevükhöz fűződik a legnagyobb hazai fesztiválok teljes vendéglátása.

Több évtizedes közös munka után társult az Akváriumot üzemeltető – a jövőben Akvárium Klub Kft-ként működő – céghez Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, akik többek között a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound és a Nagyon Balaton rendezvénysorozat alapító-főszervezői, a Sziget Kft és a VOLT Produkció résztulajdonosai is. A klub és a cég vezetésével Brunda Mátyást bízták meg, aki legutóbb a VOLT Produkció munkatársaként dolgozott évekig” – írja az online zenei portál.

Forrás: turizmusonline.hu / onemusic.hu


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.