Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Az idei rangos MICHELIN Guide Dubai összesen 106 éttermet tartalmaz. Ez a Guide 2022-es indulásához képest  53,6%-os növekedést jelent. Az éttermek száma a MICHELIN névtelen ellenőreinek döntése alapján nő, és tanúskodik Dubaj folyamatosan bővülő és egyre sokszínűbb gasztronómiájáról.

A 2024-es kiadás négy 2 MICHELIN csillagos éttermet és tizenöt 1 MICHELIN csillagos éttermet ismer el, amelyek közül négyet újonnan díjaztak.

Dubaj ma már 18 Bib Gourmand étteremnek is otthont ad, és található itt három MICHELIN Green Star-ral rendelkező vendéglátóhely.

A 106 étteremben mintegy 35 különböző típusú konyha képviselteti magát, a választék pedig erősíti  Dubaj pozícióját, mint egy virágzó kulináris színtér, mely elkötelezett a kivételes gasztronómiai élmények iránt.

Dubai
Dubai
Fotó: Pixabay

 

„Büszkén ünnepeljük a MICHELIN Guide Dubai immár harmadik kiadását. Gratulálunk az összes elismert étteremnek, a sikereket elérő összes közreműködőnek- tulajdonosoknak, szakácsoknak, felszolgálóknak és minden éttermi dolgozónak. Dubaj kulináris térképe továbbra is kulcsfontosságú pillére annak a szélesebb körű kínálatnak, amely a várost az egyik legjobb úticéllá emelte."

- mondta Issam Kazim, a Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing (DCTCM) vezérigazgatója.

Dubaj mintegy 13 000 étterem, vendéglátóegység otthona, változatos, színes választékot biztosít a  városban élő közel 200 nemzetiség konyhájával.  Az emírség globálisan elismert gasztronómiai központtá fejlődését számos díj, elismerés és kezdeményezés bizonyítja. Ilyen a 2024-es Tripadvisor Travellers' Choice Awards gálán elért legjobb globális úti cél díj, melyet egymás után háromszor nyert el Dubaj, vagy a Dubai Food Festival, amely idén már 11. alkalommal került megrendezésre.

Az emírség gasztronómiai tájának növekedése továbbra is felfelé ívelő pályán halad, és az idegenforgalmi szektorban elért sikereket tükrözi – csak 2023-ban Dubai rekordszámú, 17,15 millió nemzetközi látogatót fogadott, ami 19,4%-os éves növekedést jelent.  Idén január és május között pedig összesen 8,12 millió látogató tartózkodott Dubaiban, ami 10%-kal több, mint 2023 azonos időszakában.

MICHELIN Guide Dubai 2024 díjazottjai közül

két csillagot kapott az Il Ristorante-Niko Romito, a Row on 45, a STAY by Yannick Allén és a Trèsind Studio.

 

Row on 45 Dubai
Row on 45 Dubai
Fotó: Row on 45 Dubai Facebook oldala

Egy Michelin csillagot kapott a, 11 Woodfire, az Al Muntaha, az Armani Ristorante, az avatāra, a Dinner by Heston Blumenthal,a Hakkasan, a Hōseki, a La Dame de Pic Dubai, a moonrise, az Orfali Bros , az Ossiano, a Sagetsu by Tetsuya, a Smoked Room, a Tasca by José Avillea, és a Torno Subito.

Három étterem, a Boca, a LOWE és a Teible pedig Green Star minősítést. Bib Gourmand minősítést kapott a 21 Grams, a 3Fils, az Aamara, az Al Khayma Heritage Restaurant, a Bait Maryam, a Berenjak, a DUO Gastrobar, a Goldfish,a Hoe Lee Kow,az Ibn Albahr, az Indya by Vineet,a Kinoya, a Konjiki Hototogisu, a REIF Japanese Kushiyaki - Dar Wasl, a REIF Japanese Kushiyaki - Dubai Hills ,a Revelry, a Shabestan, és a Teible.

2024 MICHELIN különdíjasai:

  • Young Chef Award: Jesus Lobato Suarez, Head Chef at Smoked Room
  • Sommelier Award: Michael Mpofu, Celebrities by Mauro Colagreco
  • Service Award: DuangDy by BO.LAN
  • Opening of the Year: The Guild

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Új korszakba lép a Csányi Pincészet

Új korszakba lép a Csányi Pincészet 

A pincészetnél most megtörtént átalakulás nem csupán az üzleti stratégia modernizálását foglalja magában, hanem egy új, naprakész márka kialakítását is.
Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén

Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén 

Az áruházlánc csatlakozott a duális képzőhelyekhez.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.