Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Az idei rangos MICHELIN Guide Dubai összesen 106 éttermet tartalmaz. Ez a Guide 2022-es indulásához képest  53,6%-os növekedést jelent. Az éttermek száma a MICHELIN névtelen ellenőreinek döntése alapján nő, és tanúskodik Dubaj folyamatosan bővülő és egyre sokszínűbb gasztronómiájáról.

A 2024-es kiadás négy 2 MICHELIN csillagos éttermet és tizenöt 1 MICHELIN csillagos éttermet ismer el, amelyek közül négyet újonnan díjaztak.

Dubaj ma már 18 Bib Gourmand étteremnek is otthont ad, és található itt három MICHELIN Green Star-ral rendelkező vendéglátóhely.

A 106 étteremben mintegy 35 különböző típusú konyha képviselteti magát, a választék pedig erősíti  Dubaj pozícióját, mint egy virágzó kulináris színtér, mely elkötelezett a kivételes gasztronómiai élmények iránt.

Dubai
Dubai
Fotó: Pixabay

 

„Büszkén ünnepeljük a MICHELIN Guide Dubai immár harmadik kiadását. Gratulálunk az összes elismert étteremnek, a sikereket elérő összes közreműködőnek- tulajdonosoknak, szakácsoknak, felszolgálóknak és minden éttermi dolgozónak. Dubaj kulináris térképe továbbra is kulcsfontosságú pillére annak a szélesebb körű kínálatnak, amely a várost az egyik legjobb úticéllá emelte."

- mondta Issam Kazim, a Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing (DCTCM) vezérigazgatója.

Dubaj mintegy 13 000 étterem, vendéglátóegység otthona, változatos, színes választékot biztosít a  városban élő közel 200 nemzetiség konyhájával.  Az emírség globálisan elismert gasztronómiai központtá fejlődését számos díj, elismerés és kezdeményezés bizonyítja. Ilyen a 2024-es Tripadvisor Travellers' Choice Awards gálán elért legjobb globális úti cél díj, melyet egymás után háromszor nyert el Dubaj, vagy a Dubai Food Festival, amely idén már 11. alkalommal került megrendezésre.

Az emírség gasztronómiai tájának növekedése továbbra is felfelé ívelő pályán halad, és az idegenforgalmi szektorban elért sikereket tükrözi – csak 2023-ban Dubai rekordszámú, 17,15 millió nemzetközi látogatót fogadott, ami 19,4%-os éves növekedést jelent.  Idén január és május között pedig összesen 8,12 millió látogató tartózkodott Dubaiban, ami 10%-kal több, mint 2023 azonos időszakában.

MICHELIN Guide Dubai 2024 díjazottjai közül

két csillagot kapott az Il Ristorante-Niko Romito, a Row on 45, a STAY by Yannick Allén és a Trèsind Studio.

 

Row on 45 Dubai
Row on 45 Dubai
Fotó: Row on 45 Dubai Facebook oldala

Egy Michelin csillagot kapott a, 11 Woodfire, az Al Muntaha, az Armani Ristorante, az avatāra, a Dinner by Heston Blumenthal,a Hakkasan, a Hōseki, a La Dame de Pic Dubai, a moonrise, az Orfali Bros , az Ossiano, a Sagetsu by Tetsuya, a Smoked Room, a Tasca by José Avillea, és a Torno Subito.

Három étterem, a Boca, a LOWE és a Teible pedig Green Star minősítést. Bib Gourmand minősítést kapott a 21 Grams, a 3Fils, az Aamara, az Al Khayma Heritage Restaurant, a Bait Maryam, a Berenjak, a DUO Gastrobar, a Goldfish,a Hoe Lee Kow,az Ibn Albahr, az Indya by Vineet,a Kinoya, a Konjiki Hototogisu, a REIF Japanese Kushiyaki - Dar Wasl, a REIF Japanese Kushiyaki - Dubai Hills ,a Revelry, a Shabestan, és a Teible.

2024 MICHELIN különdíjasai:

  • Young Chef Award: Jesus Lobato Suarez, Head Chef at Smoked Room
  • Sommelier Award: Michael Mpofu, Celebrities by Mauro Colagreco
  • Service Award: DuangDy by BO.LAN
  • Opening of the Year: The Guild

Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús

Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott

A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, korábbi tulajdonosváltást követően, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli  

Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval

Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval 

Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.
A pulyka reneszánsza a konyhában

A pulyka reneszánsza a konyhában 

A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Megvan a világ legjobb sajtja

Megvan a világ legjobb sajtja 

Idén 47 országból 4786 különböző sajtot értékelt a 240 fős zsűri.
Badacsonyi sikerek a Vince gálán

Badacsonyi sikerek a Vince gálán 

Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.