44 érmet nyertek a magyar borok az egyik legfontosabb borversenyen

A magyar borászatok összesen 44 érmet nyertek a Decanter World Wine Awards most véget ért londoni mustráján. A magyar induló két platina, nyolc arany, 18 ezüst és 16 bronz minősítést kaptak. További 21 magyar bor részesült elismerő oklevélben.

A világ egyik legfontosabb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awards 2016 öt napon át tartott, a mezőny résztvevőit a korábban a világ legnevesebb borszakértőiből álló 244 fős nemzetközi zsűri választotta ki, több mint 13 ezer bor közül. Összesen 31 magyar borászat 64 bora indult a versenyen - közölte a mádi Holdvölgy borászat kedden.

A londoni versenybe nevezett borok között 31 „Platina - Best in Show" elnevezésű érmet, 130 platina érmet, 378 aranyat, 2567 ezüstöt és 6254 bronzot osztottak ki. A legtöbb érmet - 14 platinát és 74 aranyat - az olasz borok kapták. A Decanter World Wine Awards (DWWA) versenyre idén 48 ország 5836 borászata nevezett; 7298 vörös-, 644 rozé és 5182 fehérborral. A DWWA-t idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg.


A Decanter World Wine Awards 2016 magyar díjazottjai közül platinát kapott a tokaji Chateau Dereszla 2008-as aszúeszenciája, valamint a mádi Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet 2012-es furmintja. Aranyat nyert a Béres Tokaj 2008-as ötputtonyos aszúja, a villányi Bock József 2012-es Fekete-Hegy Selection Cabernet Franc-ja, a tokaji Chateau Dereszla 2009-es ötputtonyos aszúja, a tokaji Chateau Dereszla 2007-es aszúja, a tokaji Dobogó Pincészet 2003-as édes házasítása, a tokaji Grand Tokaj 2013-as aszúja, a mádi Holdvölgy 2011-es Signature édes házasítása, valamint a szintén mádi Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet 2013-as Dongó édes szamorodnija.

Forrás: Élelmiszer Online/MTI


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.