44 érmet nyertek a magyar borok az egyik legfontosabb borversenyen

A magyar borászatok összesen 44 érmet nyertek a Decanter World Wine Awards most véget ért londoni mustráján. A magyar induló két platina, nyolc arany, 18 ezüst és 16 bronz minősítést kaptak. További 21 magyar bor részesült elismerő oklevélben.

A világ egyik legfontosabb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awards 2016 öt napon át tartott, a mezőny résztvevőit a korábban a világ legnevesebb borszakértőiből álló 244 fős nemzetközi zsűri választotta ki, több mint 13 ezer bor közül. Összesen 31 magyar borászat 64 bora indult a versenyen - közölte a mádi Holdvölgy borászat kedden.

A londoni versenybe nevezett borok között 31 „Platina - Best in Show" elnevezésű érmet, 130 platina érmet, 378 aranyat, 2567 ezüstöt és 6254 bronzot osztottak ki. A legtöbb érmet - 14 platinát és 74 aranyat - az olasz borok kapták. A Decanter World Wine Awards (DWWA) versenyre idén 48 ország 5836 borászata nevezett; 7298 vörös-, 644 rozé és 5182 fehérborral. A DWWA-t idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg.


A Decanter World Wine Awards 2016 magyar díjazottjai közül platinát kapott a tokaji Chateau Dereszla 2008-as aszúeszenciája, valamint a mádi Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet 2012-es furmintja. Aranyat nyert a Béres Tokaj 2008-as ötputtonyos aszúja, a villányi Bock József 2012-es Fekete-Hegy Selection Cabernet Franc-ja, a tokaji Chateau Dereszla 2009-es ötputtonyos aszúja, a tokaji Chateau Dereszla 2007-es aszúja, a tokaji Dobogó Pincészet 2003-as édes házasítása, a tokaji Grand Tokaj 2013-as aszúja, a mádi Holdvölgy 2011-es Signature édes házasítása, valamint a szintén mádi Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet 2013-as Dongó édes szamorodnija.

Forrás: Élelmiszer Online/MTI


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.