44 érmet nyertek a magyar borok az egyik legfontosabb borversenyen

A magyar borászatok összesen 44 érmet nyertek a Decanter World Wine Awards most véget ért londoni mustráján. A magyar induló két platina, nyolc arany, 18 ezüst és 16 bronz minősítést kaptak. További 21 magyar bor részesült elismerő oklevélben.

A világ egyik legfontosabb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awards 2016 öt napon át tartott, a mezőny résztvevőit a korábban a világ legnevesebb borszakértőiből álló 244 fős nemzetközi zsűri választotta ki, több mint 13 ezer bor közül. Összesen 31 magyar borászat 64 bora indult a versenyen - közölte a mádi Holdvölgy borászat kedden.

A londoni versenybe nevezett borok között 31 „Platina - Best in Show" elnevezésű érmet, 130 platina érmet, 378 aranyat, 2567 ezüstöt és 6254 bronzot osztottak ki. A legtöbb érmet - 14 platinát és 74 aranyat - az olasz borok kapták. A Decanter World Wine Awards (DWWA) versenyre idén 48 ország 5836 borászata nevezett; 7298 vörös-, 644 rozé és 5182 fehérborral. A DWWA-t idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg.


A Decanter World Wine Awards 2016 magyar díjazottjai közül platinát kapott a tokaji Chateau Dereszla 2008-as aszúeszenciája, valamint a mádi Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet 2012-es furmintja. Aranyat nyert a Béres Tokaj 2008-as ötputtonyos aszúja, a villányi Bock József 2012-es Fekete-Hegy Selection Cabernet Franc-ja, a tokaji Chateau Dereszla 2009-es ötputtonyos aszúja, a tokaji Chateau Dereszla 2007-es aszúja, a tokaji Dobogó Pincészet 2003-as édes házasítása, a tokaji Grand Tokaj 2013-as aszúja, a mádi Holdvölgy 2011-es Signature édes házasítása, valamint a szintén mádi Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet 2013-as Dongó édes szamorodnija.

Forrás: Élelmiszer Online/MTI


Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.