5 gastropub a Ráday utcában, ahol kultúrát is fogyaszthatunk

A rendszerváltás utáni Budapesten a Ráday utcában alakult ki először az új idők szellemét hordozó szórakozónegyed pubokkal, kávézókkal, éttermekkel, galériákkal és kulturális töltéssel - ez a mai napig nem változott és van olyan hely, mely azóta folyamatosan üzemel.

Púder Bárszínház / Fotó: FB
Púder Bárszínház / Fotó: FB

Púder Bárszínház 

A Púder Bárszínházban Budapest egyik leglátványosabb vendégtere fogad, mely a romkocsmákra emlékeztető, eklektikus benyomást kelt. Bár újrahasznosított elemből is találunk néhányat, amit itt látunk, profi térművészet, Babos Zsili Bertalan alkotása. A Púder ebédidőben nyit és az ebédtől a vacsorán keresztül az éjszakai iszogatásig mindenre lehetőséget nyújt, sőt: a „bárszínház” elnevezés sem a véletlen vagy a hatásvadászat műve – valódi színpaduk van, valódi színházi előadásokhoz, koncertekhez, tematikus estekhez és használják is.

iF Café Jazz Club / Fótó: FB
iF Café Jazz Club / Fótó: FB

iF Café Jazz Club 

Az iF Caféban mindennapos, élő jazz muzsika mellett szórakozhatunk: fellépőik között vannak nemzetközi legendák és feltörekvő, új tehetségek is. Mindehhez gazdag bárital-kínálat és étlap kapcsolódik, derűs, modern környezet és havonta változó kiállítások a falakon.

Shiraz / Fotó: FB
Shiraz / Fotó: FB

Schiraz Lounge & Restaurant 

A Shiraz egy perzsa étterem és egyben Budapest első vízipipa-bárja, mely 1995 óta népszerűsíti a Közel-Kelet mesés, változatos ízeit és kultúráját a Ráday utcában. A mozaikszerű térben elvarázsolt hangulat uralkodik, ahol pezsgő élet várja a perzsa ízek szerelmeseit.

Jedermann / Fotó: FB
Jedermann / Fotó: FB

Jedermann 

A Budapesten elég ritka „egész napos” helyek egyike: válaszhatjuk kedvenc reggelizőnknek, ebédelő vagy vacsorázó helyünknek, kávézónknak, kocsmánknak vagy koncerthelyszínünknek is: ugyanis esténként rendszeresen zenei és kultúrprogramokkal várja a vendégeket.

Paris-Texas / Fotó: FB
Paris-Texas / Fotó: FB

Paris-Texas 

Igazi, régi vágású „esti kávéház” és főállású törzshely 1993 óta – a rendszerváltás után éledő Ráday utca leghosszabban működő helye. Amit kínálnak: nosztalgikus, egyedi hangulat, bensőséges légkör, törzskutyák és törzsvendégek – és természetesen ételek, italok, kávék, sütemények.


Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.