5 gastropub a Ráday utcában, ahol kultúrát is fogyaszthatunk

A rendszerváltás utáni Budapesten a Ráday utcában alakult ki először az új idők szellemét hordozó szórakozónegyed pubokkal, kávézókkal, éttermekkel, galériákkal és kulturális töltéssel - ez a mai napig nem változott és van olyan hely, mely azóta folyamatosan üzemel.

Púder Bárszínház / Fotó: FB
Púder Bárszínház / Fotó: FB

Púder Bárszínház 

A Púder Bárszínházban Budapest egyik leglátványosabb vendégtere fogad, mely a romkocsmákra emlékeztető, eklektikus benyomást kelt. Bár újrahasznosított elemből is találunk néhányat, amit itt látunk, profi térművészet, Babos Zsili Bertalan alkotása. A Púder ebédidőben nyit és az ebédtől a vacsorán keresztül az éjszakai iszogatásig mindenre lehetőséget nyújt, sőt: a „bárszínház” elnevezés sem a véletlen vagy a hatásvadászat műve – valódi színpaduk van, valódi színházi előadásokhoz, koncertekhez, tematikus estekhez és használják is.

iF Café Jazz Club / Fótó: FB
iF Café Jazz Club / Fótó: FB

iF Café Jazz Club 

Az iF Caféban mindennapos, élő jazz muzsika mellett szórakozhatunk: fellépőik között vannak nemzetközi legendák és feltörekvő, új tehetségek is. Mindehhez gazdag bárital-kínálat és étlap kapcsolódik, derűs, modern környezet és havonta változó kiállítások a falakon.

Shiraz / Fotó: FB
Shiraz / Fotó: FB

Schiraz Lounge & Restaurant 

A Shiraz egy perzsa étterem és egyben Budapest első vízipipa-bárja, mely 1995 óta népszerűsíti a Közel-Kelet mesés, változatos ízeit és kultúráját a Ráday utcában. A mozaikszerű térben elvarázsolt hangulat uralkodik, ahol pezsgő élet várja a perzsa ízek szerelmeseit.

Jedermann / Fotó: FB
Jedermann / Fotó: FB

Jedermann 

A Budapesten elég ritka „egész napos” helyek egyike: válaszhatjuk kedvenc reggelizőnknek, ebédelő vagy vacsorázó helyünknek, kávézónknak, kocsmánknak vagy koncerthelyszínünknek is: ugyanis esténként rendszeresen zenei és kultúrprogramokkal várja a vendégeket.

Paris-Texas / Fotó: FB
Paris-Texas / Fotó: FB

Paris-Texas 

Igazi, régi vágású „esti kávéház” és főállású törzshely 1993 óta – a rendszerváltás után éledő Ráday utca leghosszabban működő helye. Amit kínálnak: nosztalgikus, egyedi hangulat, bensőséges légkör, törzskutyák és törzsvendégek – és természetesen ételek, italok, kávék, sütemények.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.