5 gastropub a Ráday utcában, ahol kultúrát is fogyaszthatunk

A rendszerváltás utáni Budapesten a Ráday utcában alakult ki először az új idők szellemét hordozó szórakozónegyed pubokkal, kávézókkal, éttermekkel, galériákkal és kulturális töltéssel - ez a mai napig nem változott és van olyan hely, mely azóta folyamatosan üzemel.

Púder Bárszínház / Fotó: FB
Púder Bárszínház / Fotó: FB

Púder Bárszínház 

A Púder Bárszínházban Budapest egyik leglátványosabb vendégtere fogad, mely a romkocsmákra emlékeztető, eklektikus benyomást kelt. Bár újrahasznosított elemből is találunk néhányat, amit itt látunk, profi térművészet, Babos Zsili Bertalan alkotása. A Púder ebédidőben nyit és az ebédtől a vacsorán keresztül az éjszakai iszogatásig mindenre lehetőséget nyújt, sőt: a „bárszínház” elnevezés sem a véletlen vagy a hatásvadászat műve – valódi színpaduk van, valódi színházi előadásokhoz, koncertekhez, tematikus estekhez és használják is.

iF Café Jazz Club / Fótó: FB
iF Café Jazz Club / Fótó: FB

iF Café Jazz Club 

Az iF Caféban mindennapos, élő jazz muzsika mellett szórakozhatunk: fellépőik között vannak nemzetközi legendák és feltörekvő, új tehetségek is. Mindehhez gazdag bárital-kínálat és étlap kapcsolódik, derűs, modern környezet és havonta változó kiállítások a falakon.

Shiraz / Fotó: FB
Shiraz / Fotó: FB

Schiraz Lounge & Restaurant 

A Shiraz egy perzsa étterem és egyben Budapest első vízipipa-bárja, mely 1995 óta népszerűsíti a Közel-Kelet mesés, változatos ízeit és kultúráját a Ráday utcában. A mozaikszerű térben elvarázsolt hangulat uralkodik, ahol pezsgő élet várja a perzsa ízek szerelmeseit.

Jedermann / Fotó: FB
Jedermann / Fotó: FB

Jedermann 

A Budapesten elég ritka „egész napos” helyek egyike: válaszhatjuk kedvenc reggelizőnknek, ebédelő vagy vacsorázó helyünknek, kávézónknak, kocsmánknak vagy koncerthelyszínünknek is: ugyanis esténként rendszeresen zenei és kultúrprogramokkal várja a vendégeket.

Paris-Texas / Fotó: FB
Paris-Texas / Fotó: FB

Paris-Texas 

Igazi, régi vágású „esti kávéház” és főállású törzshely 1993 óta – a rendszerváltás után éledő Ráday utca leghosszabban működő helye. Amit kínálnak: nosztalgikus, egyedi hangulat, bensőséges légkör, törzskutyák és törzsvendégek – és természetesen ételek, italok, kávék, sütemények.


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.