5 gastropub a Ráday utcában, ahol kultúrát is fogyaszthatunk

A rendszerváltás utáni Budapesten a Ráday utcában alakult ki először az új idők szellemét hordozó szórakozónegyed pubokkal, kávézókkal, éttermekkel, galériákkal és kulturális töltéssel - ez a mai napig nem változott és van olyan hely, mely azóta folyamatosan üzemel.

Púder Bárszínház / Fotó: FB
Púder Bárszínház / Fotó: FB

Púder Bárszínház 

A Púder Bárszínházban Budapest egyik leglátványosabb vendégtere fogad, mely a romkocsmákra emlékeztető, eklektikus benyomást kelt. Bár újrahasznosított elemből is találunk néhányat, amit itt látunk, profi térművészet, Babos Zsili Bertalan alkotása. A Púder ebédidőben nyit és az ebédtől a vacsorán keresztül az éjszakai iszogatásig mindenre lehetőséget nyújt, sőt: a „bárszínház” elnevezés sem a véletlen vagy a hatásvadászat műve – valódi színpaduk van, valódi színházi előadásokhoz, koncertekhez, tematikus estekhez és használják is.

iF Café Jazz Club / Fótó: FB
iF Café Jazz Club / Fótó: FB

iF Café Jazz Club 

Az iF Caféban mindennapos, élő jazz muzsika mellett szórakozhatunk: fellépőik között vannak nemzetközi legendák és feltörekvő, új tehetségek is. Mindehhez gazdag bárital-kínálat és étlap kapcsolódik, derűs, modern környezet és havonta változó kiállítások a falakon.

Shiraz / Fotó: FB
Shiraz / Fotó: FB

Schiraz Lounge & Restaurant 

A Shiraz egy perzsa étterem és egyben Budapest első vízipipa-bárja, mely 1995 óta népszerűsíti a Közel-Kelet mesés, változatos ízeit és kultúráját a Ráday utcában. A mozaikszerű térben elvarázsolt hangulat uralkodik, ahol pezsgő élet várja a perzsa ízek szerelmeseit.

Jedermann / Fotó: FB
Jedermann / Fotó: FB

Jedermann 

A Budapesten elég ritka „egész napos” helyek egyike: válaszhatjuk kedvenc reggelizőnknek, ebédelő vagy vacsorázó helyünknek, kávézónknak, kocsmánknak vagy koncerthelyszínünknek is: ugyanis esténként rendszeresen zenei és kultúrprogramokkal várja a vendégeket.

Paris-Texas / Fotó: FB
Paris-Texas / Fotó: FB

Paris-Texas 

Igazi, régi vágású „esti kávéház” és főállású törzshely 1993 óta – a rendszerváltás után éledő Ráday utca leghosszabban működő helye. Amit kínálnak: nosztalgikus, egyedi hangulat, bensőséges légkör, törzskutyák és törzsvendégek – és természetesen ételek, italok, kávék, sütemények.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.