A kávé- és bárvilág legnagyobb hazai seregszemléje a Millenárison

Február utolsó hétvégéjén tartják a tizennegyedik KávéBár Bazárt, amelynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont. Kávébajnokságok, az ország legnagyobb ginkoktélja, kóstolóasztal és pingpongbajnokság a programok között.

Minden eddiginél több kiállító érkezik az idei KávéBár Bazárra, amelynek idén is a Millenáris B csarnoka ad otthont.

Február utolsó hétvégéjén a szakma és a kávérajongók megismerkedhetnek a legújabb gépekkel, kávés eszközökkel, és a kávépörkölők legfrissebb újdonságaival a világ legjobb termőterületeiről.

Tovább erősödik a prémium italok seregszemléje is a rendezvényen, ahol számos kísérőeseménnyel, köztük ingyenes vezetett kóstolókkal, extra limitált létszámú exkluzív kóstolóprogramokkal, versenyekkel és szórakoztató programokkal készülnek a szervezők.

Forrás: Kávébárbazár
Forrás: Kávébárbazár

Tasting Table, pingpongbajnokság és kvíz a Bazáron  

A hagyományoknak megfelelően szakmai bajnokságok színesítik a hétvégét. Két napon keresztül zajlik a KávéBár AeroPress bajnokság, amelynek nyertesét a júniusi, koppenhágai World of Coffee expóra utaztatják a szervezők. Izgalmasnak ígérkezik a pénzdíjas Alproccino Latte Art verseny az Alproval közös szervezésben, ahol

színes kávéhabokat és gerilla-öntéseket is láthatunk – garantáltan nem kávéscsészében!

Újdonságnak számít a szuper-exkluzív Tasting Table, ahol kiegészítő jegy vásárlásával vehetnek részt a vendégek 12 fős kóstolóprogramokon. Ultrafriss kávészüret Costa Ricából, Geisha és Pink Bourbon „luxuskávék”, 20+ éves rumok, japán whiskyk, artizán tonikok, osztriga-gin-vermut trió, bean to bar csokoládék – néhány tétel az ínyenceknek szerveződő kóstolóasztalról.

Az idei rendezvény bárfókuszában a vermut áll,

számos programban kerül elő az újrafelfedezett vermut spanyol, olasz és magyar verziója is. Vasárnap délután KávéBár-kvíz zárja a programot, ahol a látogatók nyereményekért tehetik próbára tudásukat kávébár-témában.

A vermut – és főleg a száraz verziók – egy ideje ismét nagyon divatos lett, a nemzetközi trendek és a bárvilág irányvonalai is ezt mutatják. Manapság mindenki imádja a Negronit, a Martinit, de a vermutok önmagukban, vagy tonikkal, szódával felhúzva is egyre népszerűbbek, a klasszikus és az új márkák egyaránt

– árulta el Szuna Noémi szervező, miért kerül a vermut számos kóstolóprogramba a kávék mellett.

Forrás: KávébárBazár
Forrás: KávébárBazár

Készül az ország legnagyobb Ramos Gin Fizz koktélja

A kiállítók közül többen is szerveznek saját bajnokságokat. Az egyik leglátványosabb program

A méret a lényeg – Ramos Gin Fizz Bajnokság

a Warehouse Collective szervezésében. Itt az a cél, hogy elkészüljön az ország legnagyobb prohibition-stílusú koktélja, amelynek persze az íze is, nemcsak a mérete lényeges. Hasonlóan kreatív eseményre készül az Oatly, akik pingpongbajnokságot szerveznek a zabtejes dobozaik mellé felállított pingpong sarokban.

A KávéBár Bazáron számos olasz gyártó mutat be vendéglátóipari és háztartási kávégépeket is. Olasz kávék és kávékoktélok, sőt, a patinás abruzzói Pasetti borászatnak köszönhetően olasz borok, mellé pedig antipasti kísérőfalatok is lesznek a rendezvényen, melyek közül számos termékek ingyenesen kóstolható. A bulihangulatról mindkét nap DJ gondoskodik, szaxofonkísérettel fűszerezve a pezsgő(s) kóstolókat.

A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény 10:00-19:00 óra között tart nyitva mindkét napon, az indusztriális csarnok tereit egész hétvégén betölti majd a kávéillat. 

Minden további info és jegyvásárlási lehetőség: ITT

 

 

 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.