A kávé- és bárvilág legnagyobb hazai seregszemléje a Millenárison

Február utolsó hétvégéjén tartják a tizennegyedik KávéBár Bazárt, amelynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont. Kávébajnokságok, az ország legnagyobb ginkoktélja, kóstolóasztal és pingpongbajnokság a programok között.

Minden eddiginél több kiállító érkezik az idei KávéBár Bazárra, amelynek idén is a Millenáris B csarnoka ad otthont.

Február utolsó hétvégéjén a szakma és a kávérajongók megismerkedhetnek a legújabb gépekkel, kávés eszközökkel, és a kávépörkölők legfrissebb újdonságaival a világ legjobb termőterületeiről.

Tovább erősödik a prémium italok seregszemléje is a rendezvényen, ahol számos kísérőeseménnyel, köztük ingyenes vezetett kóstolókkal, extra limitált létszámú exkluzív kóstolóprogramokkal, versenyekkel és szórakoztató programokkal készülnek a szervezők.

Forrás: Kávébárbazár
Forrás: Kávébárbazár

Tasting Table, pingpongbajnokság és kvíz a Bazáron  

A hagyományoknak megfelelően szakmai bajnokságok színesítik a hétvégét. Két napon keresztül zajlik a KávéBár AeroPress bajnokság, amelynek nyertesét a júniusi, koppenhágai World of Coffee expóra utaztatják a szervezők. Izgalmasnak ígérkezik a pénzdíjas Alproccino Latte Art verseny az Alproval közös szervezésben, ahol

színes kávéhabokat és gerilla-öntéseket is láthatunk – garantáltan nem kávéscsészében!

Újdonságnak számít a szuper-exkluzív Tasting Table, ahol kiegészítő jegy vásárlásával vehetnek részt a vendégek 12 fős kóstolóprogramokon. Ultrafriss kávészüret Costa Ricából, Geisha és Pink Bourbon „luxuskávék”, 20+ éves rumok, japán whiskyk, artizán tonikok, osztriga-gin-vermut trió, bean to bar csokoládék – néhány tétel az ínyenceknek szerveződő kóstolóasztalról.

Az idei rendezvény bárfókuszában a vermut áll,

számos programban kerül elő az újrafelfedezett vermut spanyol, olasz és magyar verziója is. Vasárnap délután KávéBár-kvíz zárja a programot, ahol a látogatók nyereményekért tehetik próbára tudásukat kávébár-témában.

A vermut – és főleg a száraz verziók – egy ideje ismét nagyon divatos lett, a nemzetközi trendek és a bárvilág irányvonalai is ezt mutatják. Manapság mindenki imádja a Negronit, a Martinit, de a vermutok önmagukban, vagy tonikkal, szódával felhúzva is egyre népszerűbbek, a klasszikus és az új márkák egyaránt

– árulta el Szuna Noémi szervező, miért kerül a vermut számos kóstolóprogramba a kávék mellett.

Forrás: KávébárBazár
Forrás: KávébárBazár

Készül az ország legnagyobb Ramos Gin Fizz koktélja

A kiállítók közül többen is szerveznek saját bajnokságokat. Az egyik leglátványosabb program

A méret a lényeg – Ramos Gin Fizz Bajnokság

a Warehouse Collective szervezésében. Itt az a cél, hogy elkészüljön az ország legnagyobb prohibition-stílusú koktélja, amelynek persze az íze is, nemcsak a mérete lényeges. Hasonlóan kreatív eseményre készül az Oatly, akik pingpongbajnokságot szerveznek a zabtejes dobozaik mellé felállított pingpong sarokban.

A KávéBár Bazáron számos olasz gyártó mutat be vendéglátóipari és háztartási kávégépeket is. Olasz kávék és kávékoktélok, sőt, a patinás abruzzói Pasetti borászatnak köszönhetően olasz borok, mellé pedig antipasti kísérőfalatok is lesznek a rendezvényen, melyek közül számos termékek ingyenesen kóstolható. A bulihangulatról mindkét nap DJ gondoskodik, szaxofonkísérettel fűszerezve a pezsgő(s) kóstolókat.

A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény 10:00-19:00 óra között tart nyitva mindkét napon, az indusztriális csarnok tereit egész hétvégén betölti majd a kávéillat. 

Minden további info és jegyvásárlási lehetőség: ITT

 

 

 


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.