A Starbucks új vezére magángéppel jár majd dolgozni

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk a Starbucks az utóbbi időben egyre nehezebb helyzetbe került, amelynek következtében augusztus közepén megvált vezérigazgatójától, majd az amerikai cégvilág minden idők egyik legdrágább igazolási csomagja keretében leigazolta Brian Niccolt. 

A Starbucks új vezérigazgatójának azonban nem csak valószínűtlenül magas fizetést kap, de  szokatlanul hosszú lesz a munkába járása is. A kávéóriás új vezetőjeként a Kaliforniában élő Niccol, naponta 1600 kilométert tesz majd meg a cég seattle-i székhelyére, amelyhez a vállalati repülőgépet használja majd. Erre azért lesz szükség, mert a Starbucks 2023 óta érvényben lévő hibrid munkapolitikája értelmében a seattle-i irodában legalább heti három napot bent kell lennie, írja a Ceoworld.

Brian Niccol, a Starbucks új vezérigazgatója
Brian Niccol, a Starbucks új vezérigazgatója
Fotó: YouTube

Niccol számára nem ez az első munkahely, amely miatt ingázásra "kényszerül": amikor 2018-ban átvette a Chipotle vezérigazgatói posztját, a Chipotle központja még Coloradóban volt, rövid autóútra az előző munkahelyétől. Három hónappal a kinevezése után azonban a gyorséttermi lánc Kaliforniába helyezte át székhelyét.

Az 50 éves Brian Niccol egyébként évente1,6 millió dolláros alapfizetést kap majd, és teljesítményétől függően 3,6 és 7,2 millió dollár közötti bónusz ütheti a markát.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.