A Balatonnál a minőségi gasztronómiára helyeznék a hangsúlyt

Első alkalommal tartanak a Balatont körülölelő strandszezonnyitót tíz település részvételével, strandpiknikkel, gasztronómiai bemutatókkal pénteken – tájékoztatta az MTI-t a Balatoni Kör elnöke.

Kardos Gábor elmondta, hogy a szervezők közös "Balaton-ünnepnek" szánják a Balaton napját, melyen a részt vevő strandokon vidám külsőségek között megkezdődik a strandszezon. Hozzátette: a megnyitót Alsóörs, Ábrahámhegy, Badacsony, Balatonboglár, Balatongyörök, Balatonmária, Balatonudvari, illetve Fövenyes, Szárszó és Tihany strandjain tartják.

A központi rendezvény a badacsonyi strandon lesz, ahol a vízimentők "beavatásával" indul a szezon, akiket Miss Balaton és udvarhölgyei csobbantanak majd a vízbe, szimbolikusan megnyitva a balatoni nyarat – fejtette ki Kardos Gábor. A nyár új gasztronómiai kínálata jegyében strandpiknik is várja az érdeklődőket, akik a régióra jellemző ételeket és balatoni borokból készült fagylaltot kóstolhatnak a programban résztvevő strandokon – közölte a szervező.

A Balatoni Kör arra buzdítja a vendéglátósokat, hogy minél többen vegyenek részt a Beach Food programban jó minőségű helyi alapanyagokból frissen készített balatoni stílusú ételek receptjeit megosztva most indított blogjukon – fejtette ki a Balatoni Kör elnöke.

A szervező jelezte, hogy a jövőben országszerte tematikus programokat terveznek a Balaton napjára, azzal a céllal, hogy jobban megismertessék a tó természeti értékeit, hagyományait, iskolai vetélkedők, balatoni kóstolók, zenés, verses balatoni estek formájában. Kardos Gábor beszélt arról is, hogy a tóparti települések iskolásai és a távolabbról érkező vendégcsapatok közti vízisport versenyeket is terveznek a jövőben, erősítve az itt élők és a Balaton kedvelőinek összetartozását.A részletes programról a Balaton napja közösségi oldalán lehet tájékozódni – fűzte hozzá.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.