A Balatonnál a minőségi gasztronómiára helyeznék a hangsúlyt

Első alkalommal tartanak a Balatont körülölelő strandszezonnyitót tíz település részvételével, strandpiknikkel, gasztronómiai bemutatókkal pénteken – tájékoztatta az MTI-t a Balatoni Kör elnöke.

Kardos Gábor elmondta, hogy a szervezők közös "Balaton-ünnepnek" szánják a Balaton napját, melyen a részt vevő strandokon vidám külsőségek között megkezdődik a strandszezon. Hozzátette: a megnyitót Alsóörs, Ábrahámhegy, Badacsony, Balatonboglár, Balatongyörök, Balatonmária, Balatonudvari, illetve Fövenyes, Szárszó és Tihany strandjain tartják.

A központi rendezvény a badacsonyi strandon lesz, ahol a vízimentők "beavatásával" indul a szezon, akiket Miss Balaton és udvarhölgyei csobbantanak majd a vízbe, szimbolikusan megnyitva a balatoni nyarat – fejtette ki Kardos Gábor. A nyár új gasztronómiai kínálata jegyében strandpiknik is várja az érdeklődőket, akik a régióra jellemző ételeket és balatoni borokból készült fagylaltot kóstolhatnak a programban résztvevő strandokon – közölte a szervező.

A Balatoni Kör arra buzdítja a vendéglátósokat, hogy minél többen vegyenek részt a Beach Food programban jó minőségű helyi alapanyagokból frissen készített balatoni stílusú ételek receptjeit megosztva most indított blogjukon – fejtette ki a Balatoni Kör elnöke.

A szervező jelezte, hogy a jövőben országszerte tematikus programokat terveznek a Balaton napjára, azzal a céllal, hogy jobban megismertessék a tó természeti értékeit, hagyományait, iskolai vetélkedők, balatoni kóstolók, zenés, verses balatoni estek formájában. Kardos Gábor beszélt arról is, hogy a tóparti települések iskolásai és a távolabbról érkező vendégcsapatok közti vízisport versenyeket is terveznek a jövőben, erősítve az itt élők és a Balaton kedvelőinek összetartozását.A részletes programról a Balaton napja közösségi oldalán lehet tájékozódni – fűzte hozzá.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.