A borturizmus legjobbjai között szerepel a Tasting Table Budapest

A rangos nemzetközi Drinks Business Award szakmai díjra jelölték a Tasting Table Budapest-et. A független kóstolópince és borszaküzlet "A bor- és párlat-turizmus fejlesztése területén elért kiemelkedő teljesítményért” került fel a szűkített listára. A díjazottakat a London Wine Fair nemzetközi szakkiállításon hirdetik ki május 4-én.

Az évente kiosztott Drinks Business Awards egy tekintélyes, szakmailag mérvadó, nemzetközileg is elismert díjjá nőtte ki magát a bor- és szeszesital-iparágon belül. A brit Drinks Business piacvezető szeszesital-ipari szaklap 14 éve értékeli és díjazza a világ legjobb szeszes-ital vállalkozásait a kiskereskedelmi kategóriától az importőrökön, a logisztikán, a formatervezésen át a marketingig.

“A Drinks Business Awardot azért hoztuk létre, hogy így ismerjük el és jutalmazzuk a nemzetközi szeszesital-iparág legkiemelkedőbben teljesítő szereplőit” írja a lap. “A győztesek listáját minden évben a London Wine Fair nemzetközi borkiállításon hozzuk nyilvánosságra, ezzel nyújtva lehetőséget ezeknek a kiemelkedő vállalkozásoknak és személyeknek hogy megbecsült szakmai körökben, az iparág legbefolyásosabb képviselői előtt részesülhessenek szakmai elismerésben.” A Tasting Table nagyszerű társaságban, a Douro Boys, a Sula Vineyards és a Balbo Wines mellett várja a döntést a borturizmus kategória egyéb döntösőei között.  

„Megtisztelő hogy egy ilyen rangos díj jelöltjei között szerepelhetünk, és hogy a boripar kiemelkedő szereplői mellett említenek minket” - mondta Bánfalvi Gábor, a Tasting Table egyik alapítója és társtulajdonosa. „Valóban érdemes vendégeink számára magas szintű szolgáltatásokat és boros élményeket biztosítani, megismertetni a magyar bort a megannyi idelátogató utazóval. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar bornak jóhírét vihetjük a nagyvilágban, és hogy megmutathatjuk hogy Magyarország mennyi értékkel rendelkezik.”

A 2014-ben megnyílt Tasting Table Budapest egy sokoldalú borszaküzlet / kóstolópince / rendezvényterem / oktatási központ / online webshop (mely hamarosan elérhető!). Kínálatában majdnem 200 kiváló magyar és közép-európai bor szerepel, többek között egy terjedelmes – régi és ritka aszúkból álló – Tokaji gyűjtemény is. A Palotanegyedben, a Bródy Sándor u. 9. alatt található Tasting Table-t olyan kiadványokban ajánlották már, mint a The New York Times, a Saveur és a Vogue. Ami valóban megkülönbözteti az egyéb, minőségi magyar borokat felszolgáló helyektől, az a vendégek részére történő információ-átadás, a magyar borokra vonatkozó képzés.

A Tasting Table rendszeresen szervez borkóstoló előadásokat (angol nyelven), és két hetente tartott Thursdays @The Tasting Table rendezvénysorozatán olyan neves borász vendégek is részt vettek előadóként, mint Prácser Hajni, Samuel Tinon, Erhard Heumann és Michael Liszkay. A TripAdvisoron mindig kiválóan értékelt Tasting Table rövid idő alatt vált a Budapestre látogató, magyar bor iránt érdeklődő turisták elsőrendű célpontjává. Szintén a Tasting Table társtulajdonosai, Bánfalvi Gábor és Carolyn állnak a gasztro- és bortúrákat szervező Taste Hungary mögött is, mely a Drinks Business Award 2014-es nyertese volt borturizmus kategóriában.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?