A borturizmus legjobbjai között szerepel a Tasting Table Budapest

A rangos nemzetközi Drinks Business Award szakmai díjra jelölték a Tasting Table Budapest-et. A független kóstolópince és borszaküzlet "A bor- és párlat-turizmus fejlesztése területén elért kiemelkedő teljesítményért” került fel a szűkített listára. A díjazottakat a London Wine Fair nemzetközi szakkiállításon hirdetik ki május 4-én.

Az évente kiosztott Drinks Business Awards egy tekintélyes, szakmailag mérvadó, nemzetközileg is elismert díjjá nőtte ki magát a bor- és szeszesital-iparágon belül. A brit Drinks Business piacvezető szeszesital-ipari szaklap 14 éve értékeli és díjazza a világ legjobb szeszes-ital vállalkozásait a kiskereskedelmi kategóriától az importőrökön, a logisztikán, a formatervezésen át a marketingig.

“A Drinks Business Awardot azért hoztuk létre, hogy így ismerjük el és jutalmazzuk a nemzetközi szeszesital-iparág legkiemelkedőbben teljesítő szereplőit” írja a lap. “A győztesek listáját minden évben a London Wine Fair nemzetközi borkiállításon hozzuk nyilvánosságra, ezzel nyújtva lehetőséget ezeknek a kiemelkedő vállalkozásoknak és személyeknek hogy megbecsült szakmai körökben, az iparág legbefolyásosabb képviselői előtt részesülhessenek szakmai elismerésben.” A Tasting Table nagyszerű társaságban, a Douro Boys, a Sula Vineyards és a Balbo Wines mellett várja a döntést a borturizmus kategória egyéb döntösőei között.  

„Megtisztelő hogy egy ilyen rangos díj jelöltjei között szerepelhetünk, és hogy a boripar kiemelkedő szereplői mellett említenek minket” - mondta Bánfalvi Gábor, a Tasting Table egyik alapítója és társtulajdonosa. „Valóban érdemes vendégeink számára magas szintű szolgáltatásokat és boros élményeket biztosítani, megismertetni a magyar bort a megannyi idelátogató utazóval. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar bornak jóhírét vihetjük a nagyvilágban, és hogy megmutathatjuk hogy Magyarország mennyi értékkel rendelkezik.”

A 2014-ben megnyílt Tasting Table Budapest egy sokoldalú borszaküzlet / kóstolópince / rendezvényterem / oktatási központ / online webshop (mely hamarosan elérhető!). Kínálatában majdnem 200 kiváló magyar és közép-európai bor szerepel, többek között egy terjedelmes – régi és ritka aszúkból álló – Tokaji gyűjtemény is. A Palotanegyedben, a Bródy Sándor u. 9. alatt található Tasting Table-t olyan kiadványokban ajánlották már, mint a The New York Times, a Saveur és a Vogue. Ami valóban megkülönbözteti az egyéb, minőségi magyar borokat felszolgáló helyektől, az a vendégek részére történő információ-átadás, a magyar borokra vonatkozó képzés.

A Tasting Table rendszeresen szervez borkóstoló előadásokat (angol nyelven), és két hetente tartott Thursdays @The Tasting Table rendezvénysorozatán olyan neves borász vendégek is részt vettek előadóként, mint Prácser Hajni, Samuel Tinon, Erhard Heumann és Michael Liszkay. A TripAdvisoron mindig kiválóan értékelt Tasting Table rövid idő alatt vált a Budapestre látogató, magyar bor iránt érdeklődő turisták elsőrendű célpontjává. Szintén a Tasting Table társtulajdonosai, Bánfalvi Gábor és Carolyn állnak a gasztro- és bortúrákat szervező Taste Hungary mögött is, mely a Drinks Business Award 2014-es nyertese volt borturizmus kategóriában.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.