A csokoládét ünneplik a Budai Várban

Ebben az évben ünnepli 4. születésnapját az ország legnagyobb csokoládé- és édességünnepe az Édes Napok Budapest. A fesztivál idén a Budai Várban kerül megrendezésre.

A csokoládék és édességek ünnepén a látogatók idén is megkóstolhatják a legkiválóbb kézzel gyártott csokoládékat és édességeket, süteményeket és fagylaltokat, és olyan világhírű márkákat ismerhetnek meg, amelyek csak az Édes Napokon képviselteteik magukat.

Ebben az évben az Édes Napok már felkerült Európa legjelentősebb csokoládé és édességútvonalára, hiszen az öt legnagyobb európai fesztivál között tartják számon. A fesztiválon ott lesznek Soprontól-Nyíregyházáig a legkiválóbb csokoládé-, és édességkészítők valamint forgalmazók. Természetesen a kínálatból nem hiányozhatnak az elismert nemzetközi finomságok sem, legyen ez akár egy svájci vagy belga csokoládé.

A szervezők a díjazott csokoládégyártóktól a kevésbé ismert, ugyanakkor minőséget kináló manufaktúrákig mindenkinek lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra. Ott lesz az eseményen többek között Szánthó Tibor, a ChocoMe, a Bonbonier, a Harrer Csokoládé, a Zangio, a Bonbonetti és a Szamos is.

Az előző évekhez hasonlóan idén is több újdonság várja a látogatókat. 2014 a sütemények éve lesz az Édes Napokon. A kiállítók között a hagyományos süteménykészítők ugyanúgy jelen lesznek, mint a modern cukrászat képviselői. Számos program kötődik majd a süteménykészítéshez, fogyasztáshoz. A Miele gasztroszínpadán ismert chefek, cukrászok és többek között az esemény főtámogatója, a tv2.hu sztárjai is bemutatókat tartanak.

Az egyik legkülönlegesebb attrakció a „So delicious fashion show” lesz, amit a Hotel Sofitel Budapesttel közösen szerveznek. Az egyedi műsor szintén a sütemények köré épül: tíz elismert divattervező által tervezett ruhákhoz a Sofitel Hotel mestercukrászai megálmodtak egy-egy tortát. A ruhaköltemények és a hozzáillő design édességek bemutatója 2014. szeptember 20-án lesz a Savoyai teraszon felállított kifutón.

Forrás: Vendég & Hotel


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.