A gasztrosztárok hazai csodacsirkével készülnek a Konyhakiállításra

Görög Zita vitamindús smoothie-kal, Gianni eredeti olasz gnocci szószokkal, Dacota a Nosalty bloggere pedig a New York-i szendvicsek királyával kényezteti majd az ízlelőbimbóidat az ország legtrendibb lakberendezési kiállításán. Jamie Oliver kagylós-tintahalas fekete spagettije, a vegán fogások és a vadvirág saláta készítés csínját-bínját is megfigyelhetjük március 3-5. között a Konyhakiállításon.

 

Most fény derül Bresse-i csirke receptjére

A háromnapos rendezvény igazi földi paradicsom lesz a kulináris élvezetek rajongóinak, hiszen minden standon másféle izgalmas fogás készül majd a legismertebb hazai séfek és gasztrobloggerek kései alatt. Bíró Lajos az egyik legvagányabb magyar séf és Jókuti Világevő András a lyoni világverseny ceremóniamestere szombaton lerántják a leplet a különleges hozzávalóról, és bebizonyítják, hogy hazai szárnyasból is lehet fantasztikus ételt készíteni. Szombat délután a Bosch Nagyszínpadán várnak mindenkit!

Ínycsiklandozó diétás ételek

Az idei Konyhakiállításon biztosan ki fog derülni, hogy a speciális diéták követőinek sem éhezniük, sem unatkozniuk nem kell a konyhában. Hadarik Rita gluténmentes banános cookie-val nyűgözi majd le a közönséget, még Stöhr Gréta ínycsiklandó vegán fogásokat varázsol a konyhaasztalra. Alig várjuk, hogy megkóstoljuk kölesből és kókusztejporból készült hamis túrógombócát! De a hétvégi gasztromaratonról nem hiányozhat az egészséges táplálkozás híveinek nagy kedvence Nóra mindenmentes konyhája sem. A gyógyszerész gasztroblogger profizmusával és kreativitásával több ezer életmódváltó példaképévé vált.

Ehető virágok?

Halmos Monika virágkonyhájától garantáltan tátva marad a szánk. Szombaton öt óra után tavaszi vadvirág salátát és különleges körömvirágos pogácsát készít az ehető virágok neves szakértője, de elleshetjük tőle az illatos ibolyatorta és a kandírozott rózsaszirom receptjét is.

Feket tintahalas spagetti és pacalleves

Vasárnap Gianni legújabb olasz receptjeinek bemutatóját, és a Budavári Jamie’s Italian kagylós-tintahalas fekete spagettijének lépéseit követhetjük nyomon. Bede Robi burgonyás pacallevesét és velencei borjúmáját pedig két alkalommal is megkóstolhatjuk a rendezvényen.

Vitaminbombák és különleges szendvicsek

Aki szereti lendületesen indítani a reggeleit, annak mindenképpen fel kell keresnie Görög Zitát, aki igazi vitaminbombákat kever tisztított vízből és gyümölcsökből. A Nosalty imádott bloggere, Dacota bemutatja a New York-i szendvicsek koronázatlan királyát, a Reuben szendvicset.

Konyhai csúcstechnológia

Sütni, főzni persze egy praktikus berendezésekkel felszerelt konyhában az igazi, és szerencsére ennek ma már egyáltalán nincs akadálya. A gyártók felkészültek, így a nagyközönség számára is elérhetőek a smart technológiával készült háztartási gépek. Az idei Konyhakiállításon vár ránk az első érintőajtós sütő vagy az egymással kommunikáló főzőlap és elszívó, a Bluethooth technológiával vezérelt eszközök, a beépített hangszórók, vagy színváltoztató fények.

Regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon érdemes, mert konyhabútort és konyhagépet is lehet nyerni, az egyik szerencsés pedig egy különleges telefonfülke hűtőszekrénnyel dobhatja fel otthonát.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.