A gasztrosztárok hazai csodacsirkével készülnek a Konyhakiállításra

Görög Zita vitamindús smoothie-kal, Gianni eredeti olasz gnocci szószokkal, Dacota a Nosalty bloggere pedig a New York-i szendvicsek királyával kényezteti majd az ízlelőbimbóidat az ország legtrendibb lakberendezési kiállításán. Jamie Oliver kagylós-tintahalas fekete spagettije, a vegán fogások és a vadvirág saláta készítés csínját-bínját is megfigyelhetjük március 3-5. között a Konyhakiállításon.

 

Most fény derül Bresse-i csirke receptjére

A háromnapos rendezvény igazi földi paradicsom lesz a kulináris élvezetek rajongóinak, hiszen minden standon másféle izgalmas fogás készül majd a legismertebb hazai séfek és gasztrobloggerek kései alatt. Bíró Lajos az egyik legvagányabb magyar séf és Jókuti Világevő András a lyoni világverseny ceremóniamestere szombaton lerántják a leplet a különleges hozzávalóról, és bebizonyítják, hogy hazai szárnyasból is lehet fantasztikus ételt készíteni. Szombat délután a Bosch Nagyszínpadán várnak mindenkit!

Ínycsiklandozó diétás ételek

Az idei Konyhakiállításon biztosan ki fog derülni, hogy a speciális diéták követőinek sem éhezniük, sem unatkozniuk nem kell a konyhában. Hadarik Rita gluténmentes banános cookie-val nyűgözi majd le a közönséget, még Stöhr Gréta ínycsiklandó vegán fogásokat varázsol a konyhaasztalra. Alig várjuk, hogy megkóstoljuk kölesből és kókusztejporból készült hamis túrógombócát! De a hétvégi gasztromaratonról nem hiányozhat az egészséges táplálkozás híveinek nagy kedvence Nóra mindenmentes konyhája sem. A gyógyszerész gasztroblogger profizmusával és kreativitásával több ezer életmódváltó példaképévé vált.

Ehető virágok?

Halmos Monika virágkonyhájától garantáltan tátva marad a szánk. Szombaton öt óra után tavaszi vadvirág salátát és különleges körömvirágos pogácsát készít az ehető virágok neves szakértője, de elleshetjük tőle az illatos ibolyatorta és a kandírozott rózsaszirom receptjét is.

Feket tintahalas spagetti és pacalleves

Vasárnap Gianni legújabb olasz receptjeinek bemutatóját, és a Budavári Jamie’s Italian kagylós-tintahalas fekete spagettijének lépéseit követhetjük nyomon. Bede Robi burgonyás pacallevesét és velencei borjúmáját pedig két alkalommal is megkóstolhatjuk a rendezvényen.

Vitaminbombák és különleges szendvicsek

Aki szereti lendületesen indítani a reggeleit, annak mindenképpen fel kell keresnie Görög Zitát, aki igazi vitaminbombákat kever tisztított vízből és gyümölcsökből. A Nosalty imádott bloggere, Dacota bemutatja a New York-i szendvicsek koronázatlan királyát, a Reuben szendvicset.

Konyhai csúcstechnológia

Sütni, főzni persze egy praktikus berendezésekkel felszerelt konyhában az igazi, és szerencsére ennek ma már egyáltalán nincs akadálya. A gyártók felkészültek, így a nagyközönség számára is elérhetőek a smart technológiával készült háztartási gépek. Az idei Konyhakiállításon vár ránk az első érintőajtós sütő vagy az egymással kommunikáló főzőlap és elszívó, a Bluethooth technológiával vezérelt eszközök, a beépített hangszórók, vagy színváltoztató fények.

Regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon érdemes, mert konyhabútort és konyhagépet is lehet nyerni, az egyik szerencsés pedig egy különleges telefonfülke hűtőszekrénnyel dobhatja fel otthonát.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.