A gin lehet 2020 slágeritala

Hazai vadvirágokból készült a legújabb magyar kézműves gin, amit az italhoz illő fűszerkészlettel együtt kínálnak majd a vendéglátóhelyek. A márkatulajdonos célja, hogy tovább lendítse a hazai ginfogyasztás kultúráját, és az ismert, magyar összetevőkkel közelebb hozza azt az emberekhez. A gin fogyasztása 2019-ben robbanásszerűen megnőtt nemcsak a fővárosi, de a vidéki vendéglátóhelyeken is, sokak szerint a kézműves gin lehet 2020 slágeritala.

Többek között hársfa, akác- és búzavirágszirom is került a prémium pálinkáiról ismert Márton János főzdéjében készült kézműves ginbe, amit jellegzetes kék színe miatt Búzavirág névre kereszteltek. Az ital kifejezetten a magyar fogyasztók ízlésvilágára szabva készült, 24 összetevőből. A kézműves gin mellé fűszerkészlet is jár majd, amiben borókabogyó, rozmaring és kakukkfű is lesz. 

„Világszerte robbanásszerűen megnőtt a gin iránti kereslet, ami elsősorban a kézműves ginek megjelenésének köszönhető. A helyi ginmanufaktúrák lokálisan ismert alapanyagokat használnak, ami miatt a közönség is nyitottabbá vált az italra. Ráadásul több, mint 160 összetevőből lehet gint készíteni, ami sokkal több kreativitást enged meg a főzőmestereknek, mint az egyéb tömény italoknál. Külföldön pedig ugyan ez a helyzet a fogyasztókkal is: egyre népszerűbb a gin jéggel, és olyan fűszerekkel, amikkel saját magunk ízesíthetjük” – mondta el Viszkei Ágnes, a Búzavirág gin társtulajdonosa.

Az új kézműves gin tulajdonosa szerint megállíthatatlan a ginforradalom Magyarországon. Azokban az országokban, ahol a gin forradalma előbb megérkezett, már nem isszák cukros tonikkal, a fogyasztók inkább új ízeket keresnek.

Ahogy fejlődik a fogyasztási kultúra, úgy finomodik az igény is a különlegesebb, kézműves ginre, mint önállóan fogyasztható italra.

A Búzavirágból idén mindösszesen 3 főzet készül, azaz 900 palack kerül piacra a világoskék györkönyi ginből.

November elejétől számos vendéglátóhelyen, ital-nagykereskedéseknél és a nemzetközi METRO láncolat polcain is elérhetővé válik, utóbbi helyen díszdobozos változatban is kapható majd.

A Búzavirág márkatulajdonosa a Brebis Magyarország Kft. Hozzájuk köthető a Brebis pezsgőmárka, valamint a Forrás és a szuperprémium-kategóriás „Magamnak főztem” pálinkák is.

Forrás: Store insider


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.