Többek között hársfa, akác- és búzavirágszirom is került a prémium pálinkáiról ismert Márton János főzdéjében készült kézműves ginbe, amit jellegzetes kék színe miatt Búzavirág névre kereszteltek. Az ital kifejezetten a magyar fogyasztók ízlésvilágára szabva készült, 24 összetevőből. A kézműves gin mellé fűszerkészlet is jár majd, amiben borókabogyó, rozmaring és kakukkfű is lesz.
„Világszerte robbanásszerűen megnőtt a gin iránti kereslet, ami elsősorban a kézműves ginek megjelenésének köszönhető. A helyi ginmanufaktúrák lokálisan ismert alapanyagokat használnak, ami miatt a közönség is nyitottabbá vált az italra. Ráadásul több, mint 160 összetevőből lehet gint készíteni, ami sokkal több kreativitást enged meg a főzőmestereknek, mint az egyéb tömény italoknál. Külföldön pedig ugyan ez a helyzet a fogyasztókkal is: egyre népszerűbb a gin jéggel, és olyan fűszerekkel, amikkel saját magunk ízesíthetjük” – mondta el Viszkei Ágnes, a Búzavirág gin társtulajdonosa.
Az új kézműves gin tulajdonosa szerint megállíthatatlan a ginforradalom Magyarországon. Azokban az országokban, ahol a gin forradalma előbb megérkezett, már nem isszák cukros tonikkal, a fogyasztók inkább új ízeket keresnek.
Ahogy fejlődik a fogyasztási kultúra, úgy finomodik az igény is a különlegesebb, kézműves ginre, mint önállóan fogyasztható italra.
A Búzavirágból idén mindösszesen 3 főzet készül, azaz 900 palack kerül piacra a világoskék györkönyi ginből.
November elejétől számos vendéglátóhelyen, ital-nagykereskedéseknél és a nemzetközi METRO láncolat polcain is elérhetővé válik, utóbbi helyen díszdobozos változatban is kapható majd.
A Búzavirág márkatulajdonosa a Brebis Magyarország Kft. Hozzájuk köthető a Brebis pezsgőmárka, valamint a Forrás és a szuperprémium-kategóriás „Magamnak főztem” pálinkák is.
Forrás: Store insider