A gin lehet 2020 slágeritala

Hazai vadvirágokból készült a legújabb magyar kézműves gin, amit az italhoz illő fűszerkészlettel együtt kínálnak majd a vendéglátóhelyek. A márkatulajdonos célja, hogy tovább lendítse a hazai ginfogyasztás kultúráját, és az ismert, magyar összetevőkkel közelebb hozza azt az emberekhez. A gin fogyasztása 2019-ben robbanásszerűen megnőtt nemcsak a fővárosi, de a vidéki vendéglátóhelyeken is, sokak szerint a kézműves gin lehet 2020 slágeritala.

Többek között hársfa, akác- és búzavirágszirom is került a prémium pálinkáiról ismert Márton János főzdéjében készült kézműves ginbe, amit jellegzetes kék színe miatt Búzavirág névre kereszteltek. Az ital kifejezetten a magyar fogyasztók ízlésvilágára szabva készült, 24 összetevőből. A kézműves gin mellé fűszerkészlet is jár majd, amiben borókabogyó, rozmaring és kakukkfű is lesz. 

„Világszerte robbanásszerűen megnőtt a gin iránti kereslet, ami elsősorban a kézműves ginek megjelenésének köszönhető. A helyi ginmanufaktúrák lokálisan ismert alapanyagokat használnak, ami miatt a közönség is nyitottabbá vált az italra. Ráadásul több, mint 160 összetevőből lehet gint készíteni, ami sokkal több kreativitást enged meg a főzőmestereknek, mint az egyéb tömény italoknál. Külföldön pedig ugyan ez a helyzet a fogyasztókkal is: egyre népszerűbb a gin jéggel, és olyan fűszerekkel, amikkel saját magunk ízesíthetjük” – mondta el Viszkei Ágnes, a Búzavirág gin társtulajdonosa.

Az új kézműves gin tulajdonosa szerint megállíthatatlan a ginforradalom Magyarországon. Azokban az országokban, ahol a gin forradalma előbb megérkezett, már nem isszák cukros tonikkal, a fogyasztók inkább új ízeket keresnek.

Ahogy fejlődik a fogyasztási kultúra, úgy finomodik az igény is a különlegesebb, kézműves ginre, mint önállóan fogyasztható italra.

A Búzavirágból idén mindösszesen 3 főzet készül, azaz 900 palack kerül piacra a világoskék györkönyi ginből.

November elejétől számos vendéglátóhelyen, ital-nagykereskedéseknél és a nemzetközi METRO láncolat polcain is elérhetővé válik, utóbbi helyen díszdobozos változatban is kapható majd.

A Búzavirág márkatulajdonosa a Brebis Magyarország Kft. Hozzájuk köthető a Brebis pezsgőmárka, valamint a Forrás és a szuperprémium-kategóriás „Magamnak főztem” pálinkák is.

Forrás: Store insider


Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.