A Gundel és a Bagolyvár étterem új üzemeltetőnél

Hosszú távú szerződést kötöttek a Danubius Hotels és az Eventrend Group tulajdonában álló vállalkozások a Gundel étterem és a Bagolyvár étterem üzemeltetésére, valamint az intézményhez tartozó rendezvényszervezésre és catering szolgáltatásra.

2021. május 1-től az Eventrend Group folytatja a 125 éves étteremben folyó munkát. A Danubius Hotels bízik a nagy múltú, történelmi háttérrel rendelkező helyek üzemeltetésében jelentős tapasztalatokkal rendelkező Eventrend Group szakmai hátterében. Fontos számára, hogy a Gundel étterem Magyarország legendás kulináris öröksége továbbra is az ország gasztronómiájának meghatározó szereplője legyen, ehhez kereste a legmegfelelőbb stratégiai partnert.

A rendezvényszervezés, vendéglátás és hotelüzemeltetés területén érdekelt cégcsoport törekszik arra, hogy – a járványhelyzet alakulásának függvényében – mielőbb újra tudja nyitni a Gundel és a Bagolyvár éttermet, ez várhatóan még a nyári szezonban megtörténhet.

A koronavírus válság következtében 2020. márciusában a Danubius Hotels hungarikum étterme az elsők között rendelt el üzemszünetet a vendégek és a munkatársak védelme érdekében és vezetett be gazdasági megszorításokat, biztosítva az étterem jövőjét. A szerződés arra is kitér, hogy a Gundel jelenlegi munkatársait átveszi az új üzemeltető. Az egyeztetések a napokban kezdődnek a munkavállalókkal.

A Gundel konyhájának vezetésére még keresik a megfelelő séfet, aki méltón tudja képviselni a Gundel örökséget – az Eventrend Group számára a Gundel céljai mindig is előrébb valók lesznek, mint a személyes ambíciók. Úgy látják: a Gundel séfnek a Gundel ügyet kell szolgálnia minden tudásával és igyekezetével.

Az Eventrend Groupról:

Az idén 28 éves Eventrend Group a hazai vendéglátás, rendezvényszervezés és hotel üzemeltetés egyik meghatározó szereplője, tevékenysége több mint harminc különböző projektet ölel fel. A cégcsoport pénzügyi és szakmai befektetők által létrehozott ingatlan-beruházások hatékony és jövedelmező hasznosítását végzi. Számos budapesti gasztro egységet üzemeltet, köztük a New York Kávéházat, a Gundel étteremhez közeli Városliget Cafét, a Spoon Hajót vagy a Kossuth téri Séf Asztalát. Az Eventrend Group portfoliójába tartozik öt vidéki wellness hotel, számos nagy rendezvényhelyszín vendéglátása, mint a Papp László Aréna, Groupama Aréna vagy a MÜPA. 

Forrás: eventrend


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?