A legszebb hústál és a legszebb haltányér

A Nespresso a Bocuse d’Or magyar döntőjén különdíjakat adott át a legszebb hústál és a legszebb haltányér elkészítőinek.

Széll Tamás nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol hat induló közül bizonyult a legjobbnak, így ő képviseli a magyar gasztronómiát a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Or európai döntőjén. Az európai döntőt május 10-11-én rendezik Budapesten. A február 18-i magyar döntőnek hatalmas tétje volt: a győztesek májusban az európai döntőn képviselhetik Magyarországot. Ezt az óriási lehetőséget a Bocuse d’Or-on már korábban is eredményesen szereplő Széll Tamás (Onyx) nyerte, a második helyen Pohner Ádám (Olimpia Étterem) végzett, és Volenter István (67 Étterem és Bistro) léphetett a dobogó harmadik fokára. Mellettük Győrffy Árpád (Kollázs, Four Seasons), Sándor Rodrigo (Costes Downtown) és Szabó László (Sodexo) versenyzett még az európai döntőbe jutásért.

A versenyzők szarvasborjú combjából és gerincéből egy alapvetően tálon bemutatott húsételt készítettek, míg a kecsegéből és annak kaviárjából egy tányéron bemutatott halételt állítottak össze, amelyekhez fele arányban zöldséget, gyümölcsöt, friss zöldeket és fűszereket kellett használniuk. A Nespresso a Bocuse d’Or arany fokozatú támogatójaként különdíjakat adott át a legszebb hústál és a legszebb haltányér elkészítőinek Tökéletes minőség, harmónia és innováció: alapvető követelmények a nemzetközi csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényén, a Bocuse d’Or-on. A Nespresso ugyanezen értékeket tartja szem előtt kiváló minőségű kávéinak megalkotása és a legkifinomultabb kávéélmény biztosítása érdekében, ezért vált a lyoni séfverseny hivatalos kávépartnerévé 2008-ban.

Az elmúlt években a kávékultúra és a fine dining megannyi szálon fonódott össze: a Nespresso számos csúcsgasztronómiai rendezvényen volt jelen, több neves séf alkalmazta a Nespresso Grand Cru kávéit alkotásaiban. A nemzetközi együttműködés folytatásaként 2015. novemberétől a Nespresso a Magyar Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú támogatójává lépett elő. A lenyűgöző látvány szintén fontos a Nespresso számára, ezért a Bocuse d’Or február 18-i magyarországi döntőjén különdíjjal jutalmazta a legtökéletesebben összeállított tányérokat.

A Legszebb haltányér kategóriában Pohner Ádám, míg a Legszebb hústál kategóriában Széll Tamás nyerte el a Nespresso különdíját. Jutalmuk egy-egy Nespresso Pixie kávégép és egy-egy Pure Origin kávéválogatás volt.

Májusban Bocuse d’Or európai döntő Budapesten

Május 10-11-én Budapest lesz a házigazdája a világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d’Or Europe-nak. A versenyt a Hungexpo Sirha kiállításán rendezik, amely az élelmiszeripar-, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar prémium kategóriás nemzetközi szakkiállítása. Ez idő alatt Magyarország és a magyar gasztronómia áll majd a világ figyelmének középpontjában, ahol 20 európai nemzet legjobbjai között dől majd el, hogy melyik 11 ország séfje jut el Lyonba, a 2017-es világdöntőre.

A Nespresso által a legszebb haltányérnak járó díjjal jutalmazott alkotás, Pohner Ádám haltányérja eringi gombába és bébi spenótba tekert kecsege, kaviárja uborkával és créme fraiche-el "rántva", zeller-karalábé terrine-el, rák cannellonival, gombákkal, barna vaj sabayonnal és zöldalma mártással.

A képen láthatók (balról jobbra): Jándi Lőrinc (commis), Nagy Zsolt (Nespresso Coffee Ambassador), Pohner Ádám, Jókuti András Széll Tamás a Nespresso különdíját vehette át a legszebb hústál elkészítéséért.

A képen láthatók (balról jobbra): Szabó Kevin (commis), Nagy Zsolt (Nespresso Coffee Ambassador), Széll Tamás, Jókuti András. A felvételeket Bakcsy Árpád készítette.

A képek forrása: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1065274263532966.1073741847.649339545126442&type=3

Forrás: Vendég&Hotel Online

Forrás: Nespresso


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.