A most 30 éves Coninvest hamarosan új központba költözhet

"Álmodtunk egy nagyot", mondta a születésnapi ünnepségen Kertész Mirjam, a cég alapító ügyvezető tulajdonosa. Az új, sóskúti központba remélhetőleg tavaszra költözhet át Budaörsről a Coninvest teljes csapata.

Az idén 30 éves Coninvest cégcsoport konyhatechnológiával, belsőépítészettel és szervizszolgáltatással foglalkozik. A jelenleg Budaörsön működő cég nevéhez csak az elmúlt pár évből olyan jelentős projektek fűződnek, mint a Bosch Budapest Innovációs Kampusz 4000 adagos főzőkonyhája, az Onyx Műhely látványkonyhája, vagy a Matild Palace - Luxury Collection Hotel konyhája.
 
Az elmúlt időszak dinamikusan fejlődése okán a vállalkozás vezetői 2021-ben egy minden igényt kielégítő, modern, rugalmasan alakítható terekkel rendelkező, saját fejlesztésű ingatlanberuházás mellett döntöttek.
A cég, mint erről beszámolt Kertész Mirjam is a szülinapi ünnepség alkalmával, 2021-ben támogatási kérelmet nyújtott be a GINOP Plusz-1.2.1-21 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című felhívás keretén belül. Ennek kapcsán megkapták, és át is utaltak számukra megítélt, feltételesen vissza nem térítendő 134,55 millió forint támogatási összeget.

„Álmodtunk egy nagyon nagyot, nyugat-európai mintára egy autópályáról látható, igazán színvonalas cégközpontot, ahol a műhelyünk, az alkatrészraktárunk, az irodáink, a tárgyalóink, a látványkonyhánk, minden egy helyen megtalálható. Ide egy olyan egy terű, 300 nm-es multifunkcionális bemutatótermet terveztünk, ahol akár 50 főt is könnyedén tudunk fogadni, workshop-okat, továbbképzéseket tartani, rendezni" – mondta a sajtótájékoztatón Kertész Mirjam, a Coninvest ügyvezető igazgatója.

Az új cégközpont építése során a Coninvest a fenntarthatóságot elsődleges szempontként kezeli. A Fézler Zsolt építész által megálmodott futurisztikus, irodai gémkapocs által inspirált forma mögött olyan megoldások találhatóak, mint a nyitás- és jelenlét-érzékelőkkel rendelkező okos irodák, amelyek automatikusan lekapcsolják a világítást, a fűtést és a klímát. A céges autóflotta jövőbeli fejlesztésére gondolva két elektromos autótöltő már telepítésre került, a második ütemben pedig tervben van egy napelemes autóparkoló árnyékolás megvalósítása is.

A beruházás átadása 2023 tavaszán várható.

 

A sajtótájékoztatóval egybekötött projektnyitó rendezvény egyben a Coninvest 30. születésnapjának megünneplése is volt, ahol Árpás László sonkamester kínálta az előételt, Botos Tamás, a budaörsi Rutin séfje készített kóstolófalatokat, Wolf Tamás cukrászmester tortája mellé pedig a Gottwald Borászat pezsgőjét töltötte Gottwald Szilárd a poharakba.

 

Forrás: Coninvest / Turizmus Online


Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Magyar siker a Bocuse d'Or-on

Magyar siker a Bocuse d'Or-on 

Ismét bizonyított a magyar csapat a gasztronómiai világbajnokságon.
 Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas

Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas 

A tradíciók tisztelete és a kreativitás ötvözése áll Nagy Szabolcs séf konyhájának középpontjában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.