A Tapas - Spanyol gasztro-design című tárlat három egységre osztható: konyha, asztal, étel. A 250 tárgyat felvonultató, október 4-ig látogatható kiállításon többek között különleges ivóedények is láthatók - mondta el Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója a műsorban. Kitért arra is, hogy az idei Design Hét díszvendége szeptemberben Spanyolország lesz, és erre az eseményre még két - egy magyar és egy spanyol - designtárlat is nyílik az Iparművészeti Múzeumban.
Hozzátette: Bécstől Madridig, a nagy rekonstrukciók után újonnan nyílt iparművészeti múzeumok új koncepciójába és missziójába a gasztronómia is teljesen bekapcsolódik. "A világ legjobb múzeumainak java arról szól, hogy egyél, vegyél, érzékelj, élményt szerezz - ez 21. századi dolog" - hangsúlyozta. A Tapas című kiállítás az Iparművészeti Múzeum és az Acción Cultural Espanola (AC/E) szervezésében a Spanyol Nagykövetség és a budapesti Cervantes Intézet támogatásával a spanyol gasztrokultúrában megjelenő legújabb designtrendekről nyújt gazdag áttekintést.
Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI