A szekszárdi Ízlelő Budára is költözik

Idén megnyitja második éttermét a Szekszárdon tíz éve jelen lévő Ízlelő étterem, ahol a vezetőkön kívül minden dolgozó megváltozott munkaképességű.

Az új Ízlelő a főváros elit budai negyedében, a Hegyvidéken nyílik majd néhány hónap múlva, a XII. kerületben. A kerületi Önkormányzat épületében kaptak lehetőséget arra, hogy kialakítsák új egységüket, amely hasonló koncepció alapján üzemel majd, mint a szekszárdi nagytestvér. Mivel fogyatékosok dolgoznak majd mind a vendégtérben, mind a konyhán, így nem reggeltől estig lesz nyitva a budai Ízlelő, hanem szintén csak délben várják majd vendégeiket – minőségi alapanyagokból készült menüsorokkal. Most indul az új étterembe a munkaerőtoborzás: keresnek fogyatékos, megváltozott munkaképességű szakácsot, konyhai kisegítőt és felszolgálókat.

A szekszárdi Ízlelő Magyarország elsőként megnyitott, ilyen különleges koncepcióval működő vendéglátóhelye, és annyira sikeres, annyira elfogadták mind a város lakói, mind az odalátogatók, hogy naponta többszáz vendég érkezik délidőben, ezért nyáron is nyitva tart az étterem. Az Ízlelő dolgozói régóta együtt dolgozó, összeszokott csapat, tíz éve bizonyítva azt be, hogy bár hátránnyal indultak az életben, de ugyanolyan fontos tagjai a hazai társadalomnak, mint bárki más.

Forrás: Vendég


Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?