A szekszárdi Ízlelő Budára is költözik

Idén megnyitja második éttermét a Szekszárdon tíz éve jelen lévő Ízlelő étterem, ahol a vezetőkön kívül minden dolgozó megváltozott munkaképességű.

Az új Ízlelő a főváros elit budai negyedében, a Hegyvidéken nyílik majd néhány hónap múlva, a XII. kerületben. A kerületi Önkormányzat épületében kaptak lehetőséget arra, hogy kialakítsák új egységüket, amely hasonló koncepció alapján üzemel majd, mint a szekszárdi nagytestvér. Mivel fogyatékosok dolgoznak majd mind a vendégtérben, mind a konyhán, így nem reggeltől estig lesz nyitva a budai Ízlelő, hanem szintén csak délben várják majd vendégeiket – minőségi alapanyagokból készült menüsorokkal. Most indul az új étterembe a munkaerőtoborzás: keresnek fogyatékos, megváltozott munkaképességű szakácsot, konyhai kisegítőt és felszolgálókat.

A szekszárdi Ízlelő Magyarország elsőként megnyitott, ilyen különleges koncepcióval működő vendéglátóhelye, és annyira sikeres, annyira elfogadták mind a város lakói, mind az odalátogatók, hogy naponta többszáz vendég érkezik délidőben, ezért nyáron is nyitva tart az étterem. Az Ízlelő dolgozói régóta együtt dolgozó, összeszokott csapat, tíz éve bizonyítva azt be, hogy bár hátránnyal indultak az életben, de ugyanolyan fontos tagjai a hazai társadalomnak, mint bárki más.

Forrás: Vendég


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.