A szekszárdi Ízlelő csapata a Nobuban

Különleges programon, egynapos szakmai tréningen vehetett részt március 6-án, a Nobu Étteremben, Magyarország egyetlen olyan vendéglátóhelyének csapatából 3 felszolgáló és 3 szakács, ill. konyhai kisegítő, ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán sérültek dolgoznak: mozgáskorlátozottak, hallássérültek, enyhe és középfokban értelmi fogyatékosok

Már indulás előtt a szekszárdi Ízlelő Étteremben nagy volt az izgalom: mivel tudták a Pestre indulók, hogy a luxusétteremben egyenruhában kell majd dolgozniuk, volt, aki külön erre az alkalomra fekete inget vagy blúzt szerzett be, másoknak a nadrág hosszát kellett a pénteki nagy nap előestéjén még gyorsan megigazítani.

Péntek délelőtt 10 órára érkezett meg a csapat: a Nobu konyháján először Schreiner Gábor head chef körbevezette az elfogult, izgatott csapatot, majd a szekszárdiak közül Gombkötő Zsolt és Kraft Zoltán rákot és gombát darabolt és díszített a konyhai egyik előkészítő helyiségben, Orsós István pedig már az első pillanatban beállt a látványkonyhaként üzemelő szusi pályára - és annyira tetszettek neki az ott látottak, tapasztaltak, hogy a látogatás végéig el sem mozdult onnét.

A szekszárdi, mozgásukban sérült felszolgálókat - Kecskeméti Máriát és Szabjánné Mariannt - az Ízlelő vendégterének vezetője, Karácsony Tibor kísérte Pestre, így mindhárman bepillantást nyerhettek a Nobu különleges terítési világába. Halász György éttermi menedzser segítségével egy darab Japánt is kóstolhattak - először a Nobu menedzsere saját tapasztalatai alapján mesélt a távoli szigetország életéről, szokásairól, majd a tréning záró programjaként az egész csapatot vendégül látták a topétteremben egy tökéletes Nobu ételsorra.

Mészáros Andrea, az Ízlelőt üzemeltető Kék Madár Alapítvány vezetője:

- Felejthetetlen élményben volt részünk mindannyiunknak, és bár már napok óta nagyon izgultak a lányaink, fiaink, hogy milyen exkluzív helyre kaptunk meghívást, olyan természetes kedvességgel és őszinte örömmel, odafigyeléssel fogadtak minket vendéglátóink, hogy az izgalom egycsapásra elmúlt. A fiúk a konyhán különleges finger food megoldásokat tanulhattak, felszolgálóink pedig az elegánsan egyszerű terítés és tökéletes felszolgálás világába nyerhettek bepillantást.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.