A szekszárdi Ízlelő csapata a Nobuban

Különleges programon, egynapos szakmai tréningen vehetett részt március 6-án, a Nobu Étteremben, Magyarország egyetlen olyan vendéglátóhelyének csapatából 3 felszolgáló és 3 szakács, ill. konyhai kisegítő, ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán sérültek dolgoznak: mozgáskorlátozottak, hallássérültek, enyhe és középfokban értelmi fogyatékosok

Már indulás előtt a szekszárdi Ízlelő Étteremben nagy volt az izgalom: mivel tudták a Pestre indulók, hogy a luxusétteremben egyenruhában kell majd dolgozniuk, volt, aki külön erre az alkalomra fekete inget vagy blúzt szerzett be, másoknak a nadrág hosszát kellett a pénteki nagy nap előestéjén még gyorsan megigazítani.

Péntek délelőtt 10 órára érkezett meg a csapat: a Nobu konyháján először Schreiner Gábor head chef körbevezette az elfogult, izgatott csapatot, majd a szekszárdiak közül Gombkötő Zsolt és Kraft Zoltán rákot és gombát darabolt és díszített a konyhai egyik előkészítő helyiségben, Orsós István pedig már az első pillanatban beállt a látványkonyhaként üzemelő szusi pályára - és annyira tetszettek neki az ott látottak, tapasztaltak, hogy a látogatás végéig el sem mozdult onnét.

A szekszárdi, mozgásukban sérült felszolgálókat - Kecskeméti Máriát és Szabjánné Mariannt - az Ízlelő vendégterének vezetője, Karácsony Tibor kísérte Pestre, így mindhárman bepillantást nyerhettek a Nobu különleges terítési világába. Halász György éttermi menedzser segítségével egy darab Japánt is kóstolhattak - először a Nobu menedzsere saját tapasztalatai alapján mesélt a távoli szigetország életéről, szokásairól, majd a tréning záró programjaként az egész csapatot vendégül látták a topétteremben egy tökéletes Nobu ételsorra.

Mészáros Andrea, az Ízlelőt üzemeltető Kék Madár Alapítvány vezetője:

- Felejthetetlen élményben volt részünk mindannyiunknak, és bár már napok óta nagyon izgultak a lányaink, fiaink, hogy milyen exkluzív helyre kaptunk meghívást, olyan természetes kedvességgel és őszinte örömmel, odafigyeléssel fogadtak minket vendéglátóink, hogy az izgalom egycsapásra elmúlt. A fiúk a konyhán különleges finger food megoldásokat tanulhattak, felszolgálóink pedig az elegánsan egyszerű terítés és tökéletes felszolgálás világába nyerhettek bepillantást.

 

Forrás: Vendég & Hotel


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.