A szekszárdi Ízlelő csapata a Nobuban

Különleges programon, egynapos szakmai tréningen vehetett részt március 6-án, a Nobu Étteremben, Magyarország egyetlen olyan vendéglátóhelyének csapatából 3 felszolgáló és 3 szakács, ill. konyhai kisegítő, ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán sérültek dolgoznak: mozgáskorlátozottak, hallássérültek, enyhe és középfokban értelmi fogyatékosok

Már indulás előtt a szekszárdi Ízlelő Étteremben nagy volt az izgalom: mivel tudták a Pestre indulók, hogy a luxusétteremben egyenruhában kell majd dolgozniuk, volt, aki külön erre az alkalomra fekete inget vagy blúzt szerzett be, másoknak a nadrág hosszát kellett a pénteki nagy nap előestéjén még gyorsan megigazítani.

Péntek délelőtt 10 órára érkezett meg a csapat: a Nobu konyháján először Schreiner Gábor head chef körbevezette az elfogult, izgatott csapatot, majd a szekszárdiak közül Gombkötő Zsolt és Kraft Zoltán rákot és gombát darabolt és díszített a konyhai egyik előkészítő helyiségben, Orsós István pedig már az első pillanatban beállt a látványkonyhaként üzemelő szusi pályára - és annyira tetszettek neki az ott látottak, tapasztaltak, hogy a látogatás végéig el sem mozdult onnét.

A szekszárdi, mozgásukban sérült felszolgálókat - Kecskeméti Máriát és Szabjánné Mariannt - az Ízlelő vendégterének vezetője, Karácsony Tibor kísérte Pestre, így mindhárman bepillantást nyerhettek a Nobu különleges terítési világába. Halász György éttermi menedzser segítségével egy darab Japánt is kóstolhattak - először a Nobu menedzsere saját tapasztalatai alapján mesélt a távoli szigetország életéről, szokásairól, majd a tréning záró programjaként az egész csapatot vendégül látták a topétteremben egy tökéletes Nobu ételsorra.

Mészáros Andrea, az Ízlelőt üzemeltető Kék Madár Alapítvány vezetője:

- Felejthetetlen élményben volt részünk mindannyiunknak, és bár már napok óta nagyon izgultak a lányaink, fiaink, hogy milyen exkluzív helyre kaptunk meghívást, olyan természetes kedvességgel és őszinte örömmel, odafigyeléssel fogadtak minket vendéglátóink, hogy az izgalom egycsapásra elmúlt. A fiúk a konyhán különleges finger food megoldásokat tanulhattak, felszolgálóink pedig az elegánsan egyszerű terítés és tökéletes felszolgálás világába nyerhettek bepillantást.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.