A vendéglátásban is eredményes a közösségi vásárlás

A Restaurant.com étteremkereső szolgáltatással és ajándékutalványok értékesítésével foglalkozó oldal gondolt egyet, és tesztelte a közösségi vásárlásban rejlő lehetőséget. Az eredmény 1,5 millió eladott utalvány két nap alatt, ami becslések szerint további 105 millió dolláros éttermi fogyasztást generál majd- olvastuk a Bitporton.

Az USA éttermeit nyilvántartó és azok speciális ajánlatait értékesítő Restaurant.com hagyományosan is komoly kedvezményeket ad a látogatóknak. Ám a hónap elején előálltak egy első hallásra hajmeresztőnek hangzó ötlettel: közösségi vásárlás keretében egy napig a csökkentett árakból is 90 százalékot engednek, és aki kapja, marja!

Az akció keretében egy 25 dollár értékű utalványt egyetlen dollárért el lehetett vinni. Nem csoda, hogy a hatalmas érdeklődésre való tekintettel az egynaposra tervezett akcióból két nap lett. A végelszámolásnál pedig kijött, hogy közel 1,5 millió tranzakciót sikerült lebonyolítani 48 óra alatt.

Felmerül a kérdés, hogy mindez miért éri meg a programra önként jelentkező éttermeknek? Nos, az értékesített utalványok felhasználásával kapcsolatban meglehetősen sok az apró betűs rész. Így például egy alkalommal csak egy kupon váltható be, általában alkoholra, borravalóra és adókra nem váltható be. Valamint ha már elmegy a vendég egy étterembe, akkor valószínűleg alapból többet költ, hiszen egy jó része úgyis „ingyen volt”. A cég becslése szerint az eladott kuponok felhasználó további 105 millió dollár értékben fognak költeni az akcióba bevont bő 15 ezer vendéglátóhelyen.

A közösségi vásárlás modelljének lényege, hogy ennek keretében a fogyasztók csoportokba állnak össze, és így vonzó kedvezményekhez juthatnak. A közösségi oldalak gyorsuló növekedésével azonban, a Facebook vagy a Twitter révén, immár több százmillió ember érhető el egyszerre, ami megnyitotta az utat e vásárlói modell előtt is.

Amerika persze messze van. Nálunk valószínűleg még a népességkülönbséget figyelembe véve sem lehet sokáig ilyen méretű kampányt levezényelni (többek között a kulturális különbségek miatt), ám örvendetes, hogy közösségi vásárlásra épülő vállalkozás több is indult az elmúlt hetekben, hónapokban. (forrás: Bitport, Figyelő)

 


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.