A világ legjobb pezsgője 2016-ban

Grand Siècle – a 2016-os év győztese.

Bernard de Nonancourt a Laurent-Perrier pezsgőit a kezdetektől stílusosnak, elegánsnak és üdének álmodta meg. A Grand Siècle-t először 1959-ben mutatták be, mely akkoriban a legelső non-vintage pezsgők közé tartozott, majd a ház csúcstételévé (prestige cuvée) nőtte ki magát. Stílusában egyszerre és szorosan összefonódva jelenik meg a komplexitás, elegancia, erőteljesség és frissesség.

A pezsgőház nem kommunikálja, hogy pontosan melyik három évjárat alapborából állt össze a győztes pezsgő, de abban biztosak lehetünk, hogy mindhárom kiemelkedő volt. Kizárólag chardonnay-ból és pinot noir-ból készült és ún. "Grand Cru" falvak 100%-os minősítésű termőhelyei közül is kizárólag a legkiválóbb és leghíresebb dűlők termését használták fel, amit aztán legalább 6 évig érleltek palackban.

Színe: szikrázó, fényes, ragyogó sárga árnyalat. Illat: méz, mogyoró, pörkölt mandula és frissen készült sütemény.

Íze: erőteljes, és elképesztően telt zamataiban pikáns ízeket, puskaporos jelleget is felvonultat, a végén mégis meglepően friss érzetet kelt. Kortya rendkívül hosszú, mély és harmonikus.

A pezsgő komplex ízei tökéletesen kiemelik a ragadozó halak (rombuszhal, vörös márna vagy tengeri sügér) ízvilágát, de a szarvasgombával tálalt szárnyas vagy az erdei gombával körített borjú ételek mellé is zseniális partner. Aperitifnek felszolgálva pedig bármely alkalmat a legkülönlegesebb ünneppé varázsolja.

A Laurent-Perrier Grand Siècle NV ára egyébként 110-130 dollár között mozog, kereskedőtől függően- olvasható a Borászportálon.

Az idei év top pezsgői

1 Laurent-Perrier Grand Siècle NV (95,75p)

2 Dom Pérignon Rosé 2003 (95,25p)

3 Charles Heidsieck Rosé Réserve NV (94,50p)

4 Dom Pérignon Brut 2006 (94,25p)

5 Krug Vintage 2003 (93,75p)

6 Charles Heidsieck Brut Réserve NV (93,50p)

7 Duval-Leroy Femme de Champagne magnum 1996 (93,25p)

8 Taittinger Comtes de Champagne 2006 (93,00p)

8 Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1995 (93,00p)

10 Henriot Rosé Millésime 2008 (92,50p)

10 Veuve Clicquot La Grande Dame 2006 (92,50p)

Forrás: www.boraszportal.hu

Forrás: Vendég&Hotel Online


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.