Míg a tehetős háziasszonyok euro százakat fizetnek Franciaországban, hgogy mesterszakácsoktól lessék el a szakma fortélyait, három napon át mindenki egy metrojegy áráért tanulhatott mesterfogásokat a Miromesnil állomáson kialakított alkalmi konyha tűzhelye mellett.
Az különleges promóció első napján a hírügynökségi jelentések szerint Éric Frechon főzött az utazóközönség számára, akik nem csak vizuális és illatélményt kaptak az alkalmi bemutatón, hanem kérdéseket is feltehettek a kitűnő szakembernek. A beszámolók kiemelik, hogy Frechon, aki az idei Michelin kalauz egyetlen újonnan megválasztott háromcsillagos séfje, kedden délben hóna alatt néhány alapvető hozzávalóval magára hagyta több mint száz beosztott szakácsát, hogy a Hotel Le Bristol vendégei helyett ezóttal a párizsi metro utasait kápráztassa el tudásával.
Frechon a hírek szerint mézes vajon átsütött, majd narancslében továbbfőzött, és végül fűszeres gyümölcskenyérben megforgatott sárgarépát kínált a párizsiaknak.
Az Hotel de Bristol konyhafőnöke után szerdán Patrick Bertrontól, csütörtökön Patrice Caillault -tól tanulhattak főzni a párizsi metró utasai. Az akciót az egyik nagy üzletlánc és természetesen a párizsi közlekedési vállalat (RATP) támogatta.
Alászálltak a metroba a francia séfek
Úgy látszik, Franciaországban is új marketingeszközöket vetnek be az étkezési kultúra, és az étterembe járás hagyományainak ápolására, fejlesztésére. Három napon keresztül a legnevesebb szakácsok, konyhafőnökök tartanak főzőbemutatókat a párizsi Metro egyik állomásán.

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak
A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál
Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.