Míg a tehetős háziasszonyok euro százakat fizetnek Franciaországban, hgogy mesterszakácsoktól lessék el a szakma fortélyait, három napon át mindenki egy metrojegy áráért tanulhatott mesterfogásokat a Miromesnil állomáson kialakított alkalmi konyha tűzhelye mellett.
Az különleges promóció első napján a hírügynökségi jelentések szerint Éric Frechon főzött az utazóközönség számára, akik nem csak vizuális és illatélményt kaptak az alkalmi bemutatón, hanem kérdéseket is feltehettek a kitűnő szakembernek. A beszámolók kiemelik, hogy Frechon, aki az idei Michelin kalauz egyetlen újonnan megválasztott háromcsillagos séfje, kedden délben hóna alatt néhány alapvető hozzávalóval magára hagyta több mint száz beosztott szakácsát, hogy a Hotel Le Bristol vendégei helyett ezóttal a párizsi metro utasait kápráztassa el tudásával.
Frechon a hírek szerint mézes vajon átsütött, majd narancslében továbbfőzött, és végül fűszeres gyümölcskenyérben megforgatott sárgarépát kínált a párizsiaknak.
Az Hotel de Bristol konyhafőnöke után szerdán Patrick Bertrontól, csütörtökön Patrice Caillault -tól tanulhattak főzni a párizsi metró utasai. Az akciót az egyik nagy üzletlánc és természetesen a párizsi közlekedési vállalat (RATP) támogatta.
Alászálltak a metroba a francia séfek
Úgy látszik, Franciaországban is új marketingeszközöket vetnek be az étkezési kultúra, és az étterembe járás hagyományainak ápolására, fejlesztésére. Három napon keresztül a legnevesebb szakácsok, konyhafőnökök tartanak főzőbemutatókat a párizsi Metro egyik állomásán.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.