Angliában betiltják az üveges alkoholt?

Az alkoholos italokat sokkal gyakrabban kellene műanyag pohárban és palackban felszolgálni, hogy csökkentsük azoknak az erőszakos cselekedetek által okozott sérüléseknek a mértékét, amelyeket roncsolt üveggel követnek el írja a Betegszoba.hu.

Dr. Alastdair Forsyth Glasgow-i erőszakkutató szerint az üveg fegyverként való használatának végkép gátat kell szabni. Javasolja, hogy a forgalmazók a bárokban és szórakozóhelyeken műanyagra cseréljék termékeik csomagolását.

Egyesek évente 100 millió fontra becsülik az üveg által elkövetett erőszak összköltségét, mely magában foglalja az egészségügyi, a rendőrségi és a bírósági költségeket. Az iparág nemrég bevezette a törés esetén apró szilánkokra törő üvegpoharakat, de további lépésekre lenne szükség.

”A tejet általában papírdobozban, az üdítőket műanyagban lehet megvásárolni, a forró italokat kerámiában kapjuk. Az egyetlen italfajta, amit még mindig üvegpohárban szolgálnak fel és üvegpalackban adnak el, az alkohol. Ez pedig az egyetlen ital, amely összefüggésben áll az a balesetek kockázatának növekedésével és az erőszakkal.” - mondta Dr. Forsyth a londoni World Safety Conference-en.

Ha az ember megfogja egy pl. sörös üveg nyakát és valahogyan letöri az alját, olyan tökéletes támadófegyverré alakíthatja, amely a kés szerepét tölti be.

2009-ben három Lancashire-i városban próbálták ki, hogy polikarbonát üvegekben szolgáltak fel. Miközben az erőszakos incidensek száma nem, a sérülések száma jelentősen csökkent. Jonathan Shepherd professzor, a Cardiff Egyetem Erőszak és Társadalom Kutatócsoport tagja szerint nem szükséges a teljes betiltás, inkább a forró pontokra kellene koncentrálni, ahol a legtöbb erőszakos eset előfordul. ”Az éttermekben és külvárosi kocsmákban nincs gond, inkább a központban lévő szórakozóhelyekre és a környező utcákra jellemző ez a helyzet.” - mondta Dr. Forsyth.

Jeremy Beadles, a Bor és Szeszes Ital Kereskedelmi Szövetség ügyvezetője szerint az üvegpalackok kivonása a forgalomból a boltok, éttermek és a fogyasztók életére is hatással lenne, anélkül, hogy megoldanánk a problémát.

”Az iparág már tett lépéseket törhetetlen üveg vagy műanyag használatára a magasabb kockázattal járó helyeken, és folyamatos az együttműködés a rendőrséggel és a minisztériummal a biztonság növelésének érdekében.” - tette hozzá Dr. Forsyth. (forrás: Betegszoba.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.