Atyaég, hol tart a világ? Most egy 3 Michelin-csillagos is bezár!

Joel Robuchon három Michelin-csillagos fine dining étterme, a szingapúri Resorts World Sentosa (RWS) június végével lehúzza a rolót.

Az RWS június 7-én megerősítette a hírt, és azt is, Joel Robuchon egy másik étterme, a két Michelin-csillaggal büszkélkedő  L'Atelier de Joel Robuchon is bezár. Azt is közölték, hamarosan közös nyilatkozatot adnak ki a Robuchon-csoport éttermeinek bezárása kapcsán.

 A szingapúri egységet jelenleg, még június végéig, Kim Joinie-Maurin főszakács vezeti, míg a L'Atelier de Joel Robuchon konyháját Vianney Massot.

Robuchon séf - aki évente legalább háromszor látogat Szingapúrba, és több mint 25 étteremmel rendelkezik világszerte - mutatta be tavaly novemberben két, most bezárásra ítélt helyén az új főszakácsokat.

E high-end helyeken a menük 220-300 dollárba kerülnek.  Egy 2016-ban készült interjúban az akkor 73 éves  tulajdonos elmondta The Straits Times újságírójának, hogy a szingapúri egység olyan tökéletes hely, ami csakis három Michelin-nel jutalmazható.

Szingapúrban jelenleg 38 Michelin csillagos étterem működik, és idén valószínűleg további gasztro-fellendülést ad a nagyvárosnak, és nyilván további Michelin-csillagokat eredményez majd jövőre, hogy itt nyit éttermet hamarosan Marco Pierre a White Mohamed Sultan Roadban és Alain Ducasse a Raffles Hotelben.

A 3 Michelin-csillagos high-end étterem bezárásának lehetséges okai között a szakértők a túl nagy ipari jelenlétet, emiatt az egekbe szökő bérleti díjakat, a túl magas árakat és a rossz elhelyezkedést említik. Michel Lu (49) a helyi élelmiszer- és italgyártók egyesületét összefogó Revolver Ázsia ügyvezető elnöke szerint az is problémát okoz, hogy a túlságosan nagy távolságok miatt a megfelelő, folyamatosan magas minőségű alapanyagbeszerzés is nagyon nehéz és csak túl magas anyagi ráfordítással valósítható meg.

 

Forrás: www.straitstimes.com


Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.