Atyaég, hol tart a világ? Most egy 3 Michelin-csillagos is bezár!

Joel Robuchon három Michelin-csillagos fine dining étterme, a szingapúri Resorts World Sentosa (RWS) június végével lehúzza a rolót.

Az RWS június 7-én megerősítette a hírt, és azt is, Joel Robuchon egy másik étterme, a két Michelin-csillaggal büszkélkedő  L'Atelier de Joel Robuchon is bezár. Azt is közölték, hamarosan közös nyilatkozatot adnak ki a Robuchon-csoport éttermeinek bezárása kapcsán.

 A szingapúri egységet jelenleg, még június végéig, Kim Joinie-Maurin főszakács vezeti, míg a L'Atelier de Joel Robuchon konyháját Vianney Massot.

Robuchon séf - aki évente legalább háromszor látogat Szingapúrba, és több mint 25 étteremmel rendelkezik világszerte - mutatta be tavaly novemberben két, most bezárásra ítélt helyén az új főszakácsokat.

E high-end helyeken a menük 220-300 dollárba kerülnek.  Egy 2016-ban készült interjúban az akkor 73 éves  tulajdonos elmondta The Straits Times újságírójának, hogy a szingapúri egység olyan tökéletes hely, ami csakis három Michelin-nel jutalmazható.

Szingapúrban jelenleg 38 Michelin csillagos étterem működik, és idén valószínűleg további gasztro-fellendülést ad a nagyvárosnak, és nyilván további Michelin-csillagokat eredményez majd jövőre, hogy itt nyit éttermet hamarosan Marco Pierre a White Mohamed Sultan Roadban és Alain Ducasse a Raffles Hotelben.

A 3 Michelin-csillagos high-end étterem bezárásának lehetséges okai között a szakértők a túl nagy ipari jelenlétet, emiatt az egekbe szökő bérleti díjakat, a túl magas árakat és a rossz elhelyezkedést említik. Michel Lu (49) a helyi élelmiszer- és italgyártók egyesületét összefogó Revolver Ázsia ügyvezető elnöke szerint az is problémát okoz, hogy a túlságosan nagy távolságok miatt a megfelelő, folyamatosan magas minőségű alapanyagbeszerzés is nagyon nehéz és csak túl magas anyagi ráfordítással valósítható meg.

 

Forrás: www.straitstimes.com


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.