Atyaég, hol tart a világ? Most egy 3 Michelin-csillagos is bezár!

Joel Robuchon három Michelin-csillagos fine dining étterme, a szingapúri Resorts World Sentosa (RWS) június végével lehúzza a rolót.

Az RWS június 7-én megerősítette a hírt, és azt is, Joel Robuchon egy másik étterme, a két Michelin-csillaggal büszkélkedő  L'Atelier de Joel Robuchon is bezár. Azt is közölték, hamarosan közös nyilatkozatot adnak ki a Robuchon-csoport éttermeinek bezárása kapcsán.

 A szingapúri egységet jelenleg, még június végéig, Kim Joinie-Maurin főszakács vezeti, míg a L'Atelier de Joel Robuchon konyháját Vianney Massot.

Robuchon séf - aki évente legalább háromszor látogat Szingapúrba, és több mint 25 étteremmel rendelkezik világszerte - mutatta be tavaly novemberben két, most bezárásra ítélt helyén az új főszakácsokat.

E high-end helyeken a menük 220-300 dollárba kerülnek.  Egy 2016-ban készült interjúban az akkor 73 éves  tulajdonos elmondta The Straits Times újságírójának, hogy a szingapúri egység olyan tökéletes hely, ami csakis három Michelin-nel jutalmazható.

Szingapúrban jelenleg 38 Michelin csillagos étterem működik, és idén valószínűleg további gasztro-fellendülést ad a nagyvárosnak, és nyilván további Michelin-csillagokat eredményez majd jövőre, hogy itt nyit éttermet hamarosan Marco Pierre a White Mohamed Sultan Roadban és Alain Ducasse a Raffles Hotelben.

A 3 Michelin-csillagos high-end étterem bezárásának lehetséges okai között a szakértők a túl nagy ipari jelenlétet, emiatt az egekbe szökő bérleti díjakat, a túl magas árakat és a rossz elhelyezkedést említik. Michel Lu (49) a helyi élelmiszer- és italgyártók egyesületét összefogó Revolver Ázsia ügyvezető elnöke szerint az is problémát okoz, hogy a túlságosan nagy távolságok miatt a megfelelő, folyamatosan magas minőségű alapanyagbeszerzés is nagyon nehéz és csak túl magas anyagi ráfordítással valósítható meg.

 

Forrás: www.straitstimes.com


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.