Az RWS június 7-én megerősítette a hírt, és azt is, Joel Robuchon egy másik étterme, a két Michelin-csillaggal büszkélkedő L'Atelier de Joel Robuchon is bezár. Azt is közölték, hamarosan közös nyilatkozatot adnak ki a Robuchon-csoport éttermeinek bezárása kapcsán.
A szingapúri egységet jelenleg, még június végéig, Kim Joinie-Maurin főszakács vezeti, míg a L'Atelier de Joel Robuchon konyháját Vianney Massot.
Robuchon séf - aki évente legalább háromszor látogat Szingapúrba, és több mint 25 étteremmel rendelkezik világszerte - mutatta be tavaly novemberben két, most bezárásra ítélt helyén az új főszakácsokat.
E high-end helyeken a menük 220-300 dollárba kerülnek. Egy 2016-ban készült interjúban az akkor 73 éves tulajdonos elmondta The Straits Times újságírójának, hogy a szingapúri egység olyan tökéletes hely, ami csakis három Michelin-nel jutalmazható.
Szingapúrban jelenleg 38 Michelin csillagos étterem működik, és idén valószínűleg további gasztro-fellendülést ad a nagyvárosnak, és nyilván további Michelin-csillagokat eredményez majd jövőre, hogy itt nyit éttermet hamarosan Marco Pierre a White Mohamed Sultan Roadban és Alain Ducasse a Raffles Hotelben.
A 3 Michelin-csillagos high-end étterem bezárásának lehetséges okai között a szakértők a túl nagy ipari jelenlétet, emiatt az egekbe szökő bérleti díjakat, a túl magas árakat és a rossz elhelyezkedést említik. Michel Lu (49) a helyi élelmiszer- és italgyártók egyesületét összefogó Revolver Ázsia ügyvezető elnöke szerint az is problémát okoz, hogy a túlságosan nagy távolságok miatt a megfelelő, folyamatosan magas minőségű alapanyagbeszerzés is nagyon nehéz és csak túl magas anyagi ráfordítással valósítható meg.
Forrás: www.straitstimes.com