Atyaég, mi jöhet még? 7ágra süt a nap a Gourmet Fesztiválon

Emberemlékezet óta nem történt meg, ami most tény: melegen süt a nap a Gourmet Fesztivál idején! Gumicsizma, esernyő, esőköpeny, villanymelegítő - a jól megszokott tárgyak egyelőre idén a szekrények mélyén maradnak...

Többen fejcsóválva ülnek a meleg napsütésben, egyszerűen nem értik, hogy történhet ilyesmi?! Hiszen megszokott, szinte már elfogadható tény: ha Gourmet Fesztivál, akkor égzengés, metsző, hideg szél, szakadó eső és mínuszokba átcsapó hőmérséklet. Ez volt eddig a megszokott. Profik már szinte figyelték, mikorra időzítette Gerendai a következő Gourmet Fesztivált, és akkorra terveztek kizárólag beltéri programokat, az óvatosabbak a fűtést is kérvényezték arra a hétvégére.

Most pedig: mintha májusi időjárás lenne, sőt, egyenesen nyarat idéző, és az eső sem szakad. Tömegek érkeznek a budai Millenáris területére, a kényelmes padokra, az asztalok mellé le lehet ülni, nem kell sehol pocsolyákat átugrani, és melegítőtestek mellé húzódni. 

A pavilonok kínálatát csúcsra járatják, hömpölyög a tömeg mindenütt, halk lounge zene szól pár helyen, az egyiknél pedig, a bejárat közelében, épp egy most megjelent könyv tájékoztatóját tartják. Nem gasztrokiadvány, nem is szakácskönyv, hanem egy balatoni híres étterem, a szemesi Kistücsök 25 éves történetét meséli el. 1992 szeptemberében kezdődött Csapody Balázs története, amikor próbálták rátukmálni évek óta elárvult épületet tulajdonosai. Kinyitották a bejárati ajtót, a tapéta mállott a falon, csótányok ugrottak elő a sarkokból, de Balázs meglátta a helyben azt, hogy milyen lehetne, és igent mondott. Így kezdődött a Kistücsök sikertörténete, amihez kellett egy tökéletes főszakács a konyhára, Balázs elválaszthatatlan jóbarátja, Jáhni László is. 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.