Atyaég, mi jöhet még? 7ágra süt a nap a Gourmet Fesztiválon

Emberemlékezet óta nem történt meg, ami most tény: melegen süt a nap a Gourmet Fesztivál idején! Gumicsizma, esernyő, esőköpeny, villanymelegítő - a jól megszokott tárgyak egyelőre idén a szekrények mélyén maradnak...

Többen fejcsóválva ülnek a meleg napsütésben, egyszerűen nem értik, hogy történhet ilyesmi?! Hiszen megszokott, szinte már elfogadható tény: ha Gourmet Fesztivál, akkor égzengés, metsző, hideg szél, szakadó eső és mínuszokba átcsapó hőmérséklet. Ez volt eddig a megszokott. Profik már szinte figyelték, mikorra időzítette Gerendai a következő Gourmet Fesztivált, és akkorra terveztek kizárólag beltéri programokat, az óvatosabbak a fűtést is kérvényezték arra a hétvégére.

Most pedig: mintha májusi időjárás lenne, sőt, egyenesen nyarat idéző, és az eső sem szakad. Tömegek érkeznek a budai Millenáris területére, a kényelmes padokra, az asztalok mellé le lehet ülni, nem kell sehol pocsolyákat átugrani, és melegítőtestek mellé húzódni. 

A pavilonok kínálatát csúcsra járatják, hömpölyög a tömeg mindenütt, halk lounge zene szól pár helyen, az egyiknél pedig, a bejárat közelében, épp egy most megjelent könyv tájékoztatóját tartják. Nem gasztrokiadvány, nem is szakácskönyv, hanem egy balatoni híres étterem, a szemesi Kistücsök 25 éves történetét meséli el. 1992 szeptemberében kezdődött Csapody Balázs története, amikor próbálták rátukmálni évek óta elárvult épületet tulajdonosai. Kinyitották a bejárati ajtót, a tapéta mállott a falon, csótányok ugrottak elő a sarkokból, de Balázs meglátta a helyben azt, hogy milyen lehetne, és igent mondott. Így kezdődött a Kistücsök sikertörténete, amihez kellett egy tökéletes főszakács a konyhára, Balázs elválaszthatatlan jóbarátja, Jáhni László is. 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.