Az étterem, ahol mindenhez szűrt vizet használnak

Különleges vízélmény a spanyol ízek budapesti fellegvárában.

Egy étterem életében nagy jelentősége van a víznek, hiszen szinte minden munkafázis elengedhetetlen része. Ezzel főznek, a gőzsütőben használják, mosogatnak, kávét készítenek és nem utolsó sorban, ez kerül az asztalokra, akár saját palackokban. Az éttermi vízszűrés a 21. században már minden vendéglátóhelytől elvárható lenne, hiszen a fenntarthatóságot szolgálja. A BWT és az el Asador de Pata Negra együttműködésében Budapesten elsőként, egy példaértékű, egyedülálló, komplex vízkezelő megoldás rendszer valósult meg.

Szűrt víz az étterem konyhájának minden szegletében

Az étteremben helyben szűrt, saját „palackozású” vizet kínálnak az étel mellé, és a konyhán is ezzel a szűrt vízzel dolgozunk majd. Két céljuk van ezzel: meghosszabbítani a gépek élettartamát, csillogó terítéket nyújtani, hiszen elkerülhető a felesleges vízkövesedés, valamint az ételek ízét sem viszi el a víz esetleges klóros mellékíze. "A BWT-technológiákkal értük el azt, hogy az étteremben ez a komplex vízkezelés megvalósuljon” - meséli Mókusz Szilveszter, az el Asador de Pata Negra egyik tulajdonosa.



Az étterem Budapesten első ízben valósította meg ezt a koncepciót immáron 5 éve, amellyel a tulajdonosok egy spanyol étteremben találkoztak először a 2010-es évek közepén. „Ezzel a megoldással jelentősen csökkentettük ökológiai lábnyomunkat, nincs szállítás és rengeteg hulladéktól kíméljük meg a Földet, ami számunkra nagyon fontos tényező. A vendégeink pedig kifejezetten kedvelik a vizünket” – meséli Mókus Szilveszter tulajdonos. -„Büszkék vagyunk rá, hogy mára már az összes vízkezelő megoldásunk hasonló rendszerben működik, így még a jéggéphez is tisztított vizet használunk, amely aktívszenes vízszűrőjével eltávolítja a rossz ízeket és szagokat, így áttetszőbb jeget kapunk.

Az étteremről és a különleges vízkoncepcióról készült kisfilm itt nézhető meg:

{youtube|id=hQXJwKnDWqs}

 


Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.