Balatonfüredre költözik a népszerű csopaki bisztró

A Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik ugyan, de a gasztrokínálat, a vasárnapi ebéd és a sajátos hangulat marad a régi.

Első körben kisebb rendezvényeket tartanak, lesz cseh sörkóstoló és Guden Birtok borkóstoló. A „kocsmagasztronómiában” nem lesz változás, és a vasárnapi ebéd is marad.

Szomszéd kertje Bisztró / Fotó: We Love Balaton
Szomszéd kertje Bisztró / Fotó: We Love Balaton

„Tulajdonosváltás történt az ingatlanban, amit béreltünk, és az önkormányzat úgy határozott, hogy január 18-ig maradhatunk. A Füredi Malomházba költözünk be, és ott csinálunk egy jó kis kocsmát, kisebb kerttel, kisebb vendégtérrel. Ugyanazt a sémát követjük, ami bevált az elmúlt hat évben. Még az enteriőr is hasonló lesz. Már megvan a telephely-szerződésünk, és már a jövő héttől indulnak a rendezvényeink.” 

 – mondta a We Love Balatonnak a költözés okáról Tóth Attila, a Szomszéd Kertje tulajdonosa. 

A Szomszéd Kertjét Tóth Attila 2018-ban nyitotta meg Csopak parttól távolabbi részén, a régi Nosztori kocsma épületében, miután már számos vendéglátóhely elindításában segédkezett. A konyhában a street food fogások a főszereplők, az autentikus magyar konyha fogásai a kemencés ételek mellett nemzetközi fogások is szerepelnek a hely kínálatában.

 


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.