Balatonfüredre költözik a népszerű csopaki bisztró

A Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik ugyan, de a gasztrokínálat, a vasárnapi ebéd és a sajátos hangulat marad a régi.

Első körben kisebb rendezvényeket tartanak, lesz cseh sörkóstoló és Guden Birtok borkóstoló. A „kocsmagasztronómiában” nem lesz változás, és a vasárnapi ebéd is marad.

Szomszéd kertje Bisztró / Fotó: We Love Balaton
Szomszéd kertje Bisztró / Fotó: We Love Balaton

„Tulajdonosváltás történt az ingatlanban, amit béreltünk, és az önkormányzat úgy határozott, hogy január 18-ig maradhatunk. A Füredi Malomházba költözünk be, és ott csinálunk egy jó kis kocsmát, kisebb kerttel, kisebb vendégtérrel. Ugyanazt a sémát követjük, ami bevált az elmúlt hat évben. Még az enteriőr is hasonló lesz. Már megvan a telephely-szerződésünk, és már a jövő héttől indulnak a rendezvényeink.” 

 – mondta a We Love Balatonnak a költözés okáról Tóth Attila, a Szomszéd Kertje tulajdonosa. 

A Szomszéd Kertjét Tóth Attila 2018-ban nyitotta meg Csopak parttól távolabbi részén, a régi Nosztori kocsma épületében, miután már számos vendéglátóhely elindításában segédkezett. A konyhában a street food fogások a főszereplők, az autentikus magyar konyha fogásai a kemencés ételek mellett nemzetközi fogások is szerepelnek a hely kínálatában.

 


Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Megvan az idei Év Fagylaltja

Megvan az idei Év Fagylaltja 

2025. május 24-én a hajdúszoboszlói Szent István parkban rendezték az Év fagylaltja verseny döntőjét.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.