Balu vál(t)ása

A magyar szakácsművészet ismert alakja, akit csak Balunak neveznek– bár tisztes polgári neve is van azért: Gábor Balázsként anyakönyvezték -, a közelmúltban munkahelyet váltott.

A trendi szórakozóhelynek, a hazai celebvilág felkapott Déryné Café-jából a Király utca egyik nemrég megnyílt kávézó-bárjába, a Minyonba „igazolt át”. A váltás okairól ezúttal nem számolnánk be – erről majd részletesebben olvashatnak májusi lapszámunk, a „Vendég & Hotel” hasábjain. Most csupán annyit: egy évig dolgozott Balu éjjel-nappal a Dérynében, a nyitás óta, sőt, a nyitás előtt fél évvel is már ott volt, kialakítani a konyhát. Mivel korábbi helyen sokkal nagyobb csapatot irányított, mint manapság – akkor, Budán közel 30 fős konyhai csapatot vezetett -, ma pedig az 5 szakáccsal és a 3 előkészítővel 10-en sincsenek a konyhán -, ezért valamennyivel több jelenleg a szabadideje. Sőt, a Minyonban nincs reggeli, így később is kezdheti a munkát. A két munkahely között különben 3 hónapos kitérőt tett – eközben éttermek konyháinak nyitásánál segített, sőt, egy ismerősének kulináris-jellegű boltjának elindulásakor is tevékenykedett -, most azonban kizárólag a Király utcai Minyonban található, gasztronómiai tudását ott kamatoztatja tovább.

Természetközeli design, magyaros elemekben gazdag gasztronómia

Természetközeli design, magyaros elemekben gazdag gasztronómia  

Újranyitott a pesti Andrássy út egyik titkosan legjobb kertje.
Legyen Ön is részese a hazai gasztroélet kimagasló ünnepének!

Legyen Ön is részese a hazai gasztroélet kimagasló ünnepének! 

Itt a Gundel-díjátadó ünnepség gáláns ebédjének teljes menüsora.
Kávé világnapja: néhány érdekesség a híres kávézóláncról

Kávé világnapja: néhány érdekesség a híres kávézóláncról 

Az eredetileg Ausztráliából származó márka az elsők között jelent meg Magyarországon.
Lenyűgözte a magyar víz a híres víz sommeliert

Lenyűgözte a magyar víz a híres víz sommeliert 

A neves vízszakértő kipróbálta a FloeWater aludobozos vizét, amelyet közösségi oldalán értékelt.
Kiderült, miért nem nyit ki időben Gerendai Károly új étterme

Kiderült, miért nem nyit ki időben Gerendai Károly új étterme 

Szeptemberben nyitott volna Gerendai Károly legújabb projektje.
Dohányzás a vendéglátóhelyek teraszain - reagált a kormány

Dohányzás a vendéglátóhelyek teraszain - reagált a kormány 

A javaslat kibővítené a jelenleg érvényben lévő, 2009-ben elfogadott tiltást.
Mindenkiben ott lakik a költő:  középiskolásokat vár a legendás kávéház

Mindenkiben ott lakik a költő: középiskolásokat vár a legendás kávéház 

A budapesti Centrál Kávéház a XIX. században a magyar irodalmi élet központja volt. Most ezt a régi kort és az irodalom akkori nagy alakjait idézi meg legújabb programjával.
Eladták Andy Vajna egykori magyarországi üzleteinek ékkövét

Eladták Andy Vajna egykori magyarországi üzleteinek ékkövét 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest oldalában működő Nobu Budapestről van szó, amelyet a 2019-ben meghalt Andy Vajna özvegye, Palácsik-Ráthonyi Tímea most más tulajdonosnak adott át.
Járatlan utakon - elindult az új boros kampány

Járatlan utakon - elindult az új boros kampány 

Az idei kampány keretében a három kiemelt borvidékről készült videóban mutatják be az egyes vidékek ikonikus fajtáit.
Badacsonyi borokat díjaztak a Winelovers Wine Awards-on

Badacsonyi borokat díjaztak a Winelovers Wine Awards-on 

Kilenc borvidéki bor hamarosan a 100 Legjobb bor kiadványban is megjelenik.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.