Bárányfesztivál a Városligetben

A magyar ünnepi hagyományokat és a húsvéti birkahús fogyasztásának szokását eleveníti fel a Vajdahunyadvárban a II. Húsvéti Bárányfesztivál, amely hazai és nemzetközi ételekkel, kézműves termékekkel, kézműves foglalkozásokkal és állatsimogatóval várja a családokat április 4. és 6. között.

A múlt hagyományait felidéző ingyenes húsvéti mulatságon a fő szerep a birkahúsé. Necz István főszervező az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón kifejtette: bár a birka- és bárányhús fogyasztásának mértéke lassan növekszik Magyarországon, magas faggyútartalma miatt még mindig sokan tartanak ettől a hústól.

Az ünnepi fesztivál célja, hogy segítsen a birka- és bárányhúsból készült ételek népszerűvé válásában. A vendégek megkóstolhatják a 2013 óta hungarikumnak számító karcagi birkapörköltet, de a különleges, malátán nőtt birkából készült, sörben pácolt birkakolbászt is megízlelhetik.

A húsvéti fogások mellé borokat, pálinkákat, kézműves söröket is kínál a birkafesztivál.

Vasárnapra a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség főzőversenyt hirdetett. A legjobb bárányból készült fogás elkészítőjét Arany Bárány díjjal jutalmazzák.

A három nap során a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, ahol megismerkedhetnek a csokikészítés és a tojásdíszítés különböző technikáival, feleleveníthetik a húsvéti játékok és a locsolkodás hagyományát, az állatsimogatóban pedig nyuszikkal és kisbárányokkal ismerkedhetnek. A színpadon folklór programok és népi játékok szórakoztatják a közönséget.

A bárányfesztivál húsvéti locsolóversíró versenyt is hirdetett gyerekeknek és felnőtteknek, melynek legjobbjait értékes nyereményekkel díjazzák. A verseny és a fesztivál részletei megtalálhatóak a programsorozat Facebook oldalán.


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.