Bécsben elsősorban a belvárosi éttermek szenvednek

A turisták hiánya és az elterjedt home office-os munkamód miatt hiányoznak a vendégek a bécsi éttermekből, kávéházakból. A legnagyobb forgalomkiesés a belvárosi vendéglátóhelyeknél jelentkezik, ahol eddig 30-40 százalékos forgalomkiesésről beszélhetünk a tavaly adatokhoz képest - jellemezte a helyzetet Peter Dobcak, a bécsi gazdasági kamara (WKO) gasztronómiai tagozatának vezetője - írja a GD Consulting.

Az ágazat nevében a kamara javasolja a kerthelyiségekben és a teraszokon az esti 11 órás záróra feloldását, amely hozzájárulhatna a forgalom növekedéséhez. Véleményük szerint fertőzéstől nem kell tartani, ugyanis eddig egyetlen étterem sem minősült gócpontnak a klaszteranalízis szerint. Bejelentésre került, hogy szeptember első hetében 22. alkalommal idén is megrendezik a Restaurantwoche (Éttermi Hét) elnevezésű rendezvényt, amely akció keretében 82 csatlakozott partner biztosít kedvezményes menüt ebédre és vacsorára.

Mint ismert, s arról többször beszámoltunk Bécsben számos intézkedéssel segítik a vendéglátószektort. Minden bécsi háztartás postai úton kapott a várostól egy éttermi utalványt még a nyár elején, összesen mintegy 40 millió euró értékben, amelyeket októberig lehet beváltani a csatlakozott elfogadóhelynél. Ezenfelül a teraszok, kerthelyiségek után a város elengedte a bérleti díjakat, s a parkolókból újabb helyeket szabadítottak fel, hogy nagyobb területre tudjanak az éttermek, kávéházak kitelepülni. Valamint a bécsi vendéglátás területén dolgozók is részesülnek a kormányzati programok nyújtotta támogatásokból és adókönnyítésekből, amelyet kifejezetten a forgalom élénkítésére találtak ki.

Forrás: GD Consulting


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.