Bezár Bécs ikonikus magyar étterme

Az 1957-ben alapított vendéglő több mint hat évtizeden át látta vendégül a helyi magyarokat és a Bécsbe látogató turistákat. Tulajdonosa, Fodor Mária most úgy döntött, szeptemberben végleg bezárja az étterem kapuit.

Fodor Mária 1987-ben vette át az éttermet az alapító, Somlai Mihálytól és lányától, derült ki a volfsgruppen.orf.at oldalán.


Fotó: Ilona Stüberl Facebook oldala

Azóta Fodor Mária számára az „Ilona Stüberl” nem csupán egy étterem volt, hanem az élete:

„Olyan nagyfokú volt a szerelem az étterem és köztem, hogy ez mindent fölülmúlt. Akármilyen rossz kapcsolatom is volt, ha kiléptem belőle, az étterem és a vendégek mindig meggyógyítottak. De egyszerűen muszáj lépnem, mert az állandó munka és az állandó stressz most már kezd az egészségemre menni“

Bár sokan szeretnék megmenteni az éttermet, a tulajdonos szerint gazdaságilag szinte lehetetlen lenne rentábilisan tovább működtetni. Az elmúlt évtizedekben a kerületben rendkívüli módon megemelkedtek a bérleti díjak, emellett szükség lenne az étterem teljes körű felújítására is. Ráadásul a ház tulajdonosai a továbbiakban nem gasztronómiai célokra szeretnék hasznosítani a földszinti helyiséget.

„Olyan erős kötődés volt köztem és az étterem között, hogy ez mindent felülmúlt. A nehéz időszakokban is a vendégek adtak erőt” – olvasható a cikkben Mária magyarázata, aki elmondta azt is, hogy a vendéglátást október-novemberig szeretnék fenntartani.


Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.