Bezár Bécs ikonikus magyar étterme

Az 1957-ben alapított vendéglő több mint hat évtizeden át látta vendégül a helyi magyarokat és a Bécsbe látogató turistákat. Tulajdonosa, Fodor Mária most úgy döntött, szeptemberben végleg bezárja az étterem kapuit.

Fodor Mária 1987-ben vette át az éttermet az alapító, Somlai Mihálytól és lányától, derült ki a volfsgruppen.orf.at oldalán.


Fotó: Ilona Stüberl Facebook oldala

Azóta Fodor Mária számára az „Ilona Stüberl” nem csupán egy étterem volt, hanem az élete:

„Olyan nagyfokú volt a szerelem az étterem és köztem, hogy ez mindent fölülmúlt. Akármilyen rossz kapcsolatom is volt, ha kiléptem belőle, az étterem és a vendégek mindig meggyógyítottak. De egyszerűen muszáj lépnem, mert az állandó munka és az állandó stressz most már kezd az egészségemre menni“

Bár sokan szeretnék megmenteni az éttermet, a tulajdonos szerint gazdaságilag szinte lehetetlen lenne rentábilisan tovább működtetni. Az elmúlt évtizedekben a kerületben rendkívüli módon megemelkedtek a bérleti díjak, emellett szükség lenne az étterem teljes körű felújítására is. Ráadásul a ház tulajdonosai a továbbiakban nem gasztronómiai célokra szeretnék hasznosítani a földszinti helyiséget.

„Olyan erős kötődés volt köztem és az étterem között, hogy ez mindent felülmúlt. A nehéz időszakokban is a vendégek adtak erőt” – olvasható a cikkben Mária magyarázata, aki elmondta azt is, hogy a vendéglátást október-novemberig szeretnék fenntartani.


Új Executive Chef a Kempinskiben

Új Executive Chef a Kempinskiben 

Bárdos Péter az ötcsillagos szálloda új Executive Chéfje, aki Lévay Ádámot váltja ebben a pozícióban.
Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

A járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.
A kormány betiltaná a műhúst?

A kormány betiltaná a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.
A kormány betiltja a műhúst?

A kormány betiltja a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Visszatér egy legendás üdítőital

Visszatér egy legendás üdítőital  

A magyar üdítőital-piac egy ikonikus szereplővel bővül: a Traubisoda ismét elérhetővé válik a hazai fogyasztók számára.
Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak 

Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott.
Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben

Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben 

Legyőzte Portót, Párizst és Nápolyt, legalábbis a Time Out által megkérdezett gasztroszakértők és több ezer helyi szerint.
Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben

Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben 

Egyedülálló környezetben a hazai kézműves márkák.
Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek

Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek 

Aranyérmet kapott a Gyulai Kávélikőr.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.